söndag 17 juni 2012

Långgrillade, rimmade tjocka revben med
pepprig senapsglaze

Om jag var tvungen att välja ifall jag skulle äta enbart nötkött eller fläskkött resten av livet, då vore valet mycket enkelt. Fläskkött, så klart. Det är outstanding, i synnerhet i så här i grilltider.
Förra sommaren har vi njutit av både kotletter, sidfläsk och karré, men dessa tjocka revben var något i särklass. Min man fann återigen inspiration hos Adam Perry Lang, och anpassade ett recept efter våra omständigheter och preferenser.

Resultatet blev minst sagt läckert. Låt er inte avskräckas av att det tar tid och att det ingår flera moment i tillagningen. Det är väl värt besväret, och betydligt enklare än det vid först anblick kan verka.

Till köttet åt vi focaccia, 2011 års återfunna sommarfavorit bland bröd. En generös insalata caprese passade oväntat bra som tillbehör.

Med et extremt ostadiga väder som råder känner jag nästan mer för en tallrik pasta och ett glas rödvin än jag känner för grillat och rosé. Men, förhoppningsvis får vi många varma, fina kvällar i sommar. Ännu har jag inte givit upp hoppet.

Långgrillade, rimmade tjocka revben med pepprig senapsglaze
Brine (rimmningslag)
3 dl äppeljuice
1,5 dl vatten
4 msk ljust muscovadosocker
3 msk Maldonsalt
1 msk Worcestershiresås
1 msk japansk soja

1. Lägg köttbiten i en plastpåse tillsammans med rimningslagen.
2. Förslut påsen väl, lägg i en form, och förvara i kylskåp tills det ska tillagas.
3.Tänd grillen.Ta köttet ur kylen, och torka av det.
4. Pensla det därefter köttet med hälften av denna senapspasta:

Senapspasta
1 dl dijonsenap
0,5 dl vatten
1 msk worchestershiresås
1 msk äppelcidervinäger

Pensla över de avtorkade revbenen,

Blanda sedan en kryddblandning av:

0,5 dl passilla chili
0,5 söt rökt paprikapulver
0,5 dl colemans senapspulver
2 msk Maldonsalt
1 msk grovmald svartpeppar

5. Blanda kryddorna och strössla hälften av denna blandning över revbenet, så att alla sidor täcks.
6. Grilla på indirekt värme i cirka en och en halv timma. Vänd var tjugonde minut.

7. Tag under tiden de resterande mångderna senapspasta och kryddblanding, och blanda samman dem i en skål.
Tillsätt:

1 msk honung
2 msk ljust muscovadosocker

8. Blanda dessa ingredienser till en glaze.
9. Pensla ett tunt lager av glazen över revbenen.
10. Vänd efter fem minuter, och pensla på nytt med glazen. Tillaga i ytterligare fem minuter.
11. Tag därefter köttet från grillen, och låt det vila i tio minuter.
12. Skär upp i lämpliga bitar.

2 kommentarer:

  1. Det där ser helt galet gott ut! Jag har tänkt grilla revben på midsommar och nu blev jag väldigt sugen på att använda det här receptet.

    SvaraRadera
  2. Ser jättesmaskigt ut!Håller med dig,fläskött blir det om man får välja, har dock ej tålamod med alla moment med detta recept tror jag...men gott verkar det!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...