måndag 25 juni 2012

Jag drömmer om en Scottish Yell

I våras var jag bjuden till ett trevligt event på Köttbaren, där temat var whisky i matlagning, närmare bestämt The Six Classic Malts of Scotland. Maten var fantastisk, men fördrinken vi bjöds på var en upplevelse i sig. Jag är otroligt svag för just den här typen av drinkar, och jag har drömt mig tillbaka till den ända sedan jag smakade den.

Drinken bär namnet Schottish Yell, och så snart jag i egenskap av amatörbartender lyckas fixa färskpressad ingefärsjuice och köpa orgeat hos exempelvis Barkonsult (då jag inte orkar göra själv, som jag ser att "gamla" Tockasvansen gjorde egen av för längesedan), ska jag se till att det serveras sådana här i vårt hus.

Fram tills dess kanske jag på nytt borde avlägga en visit på Köttbaren?

Schottish Yell
40 ml Dalwhinnie
15 ml Orange'Curaçao
5 ml ingefärsjuice
20 ml limejuice
10 ml orgeat (mandelsocker)
Saltkant

Blanda allt i en shaker. Skaka ordentligt och servera i ett kylt coctailglas med halv saltkant.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...