Missa inte min apelsinkaka med
vallmofrön och apelsinglasyr
Mitt senaste bidrag på Julegott är en julkaka som blev rent otroligt god, närmare bestämt
en apelsinkaka med vallmofrön och apelsinglasyr.
Jag har aldrig tidigare bakat något liknande, och den gjorde helt klart succé hos barnen. Tveka inte att pröva denna fina kaka, som jag vågar påstå sticker ut en smula bland de gängse julkakorna.
Låter gott!
SvaraRaderaska det vara d6 l mjöl??
SvaraRaderaDen ser jättegod ut, men hur mycket vallmofrön är det i en burk?
SvaraRadera/Pia
Hovkonditorn: Tack, det va det!
SvaraRaderaJacobina: Vilket fult korrfel, så tråkigt. Nej, det ska bara vara 3 dl mjöl.
Pia: 45 gram är det i en burk, och det räckte till både kakan och att bröa formen. Missade den uppgiften, tyvärr!