lördag 24 december 2011


Jul i en liten ask

Äntligen julafton!

Jag ska fatta mig kort, om det nu mot förmodan är någon som är inne och läser så här på julafton. Tack för alla fina kommentarer och mail jag fått av er läsare under denna advent. Det är alltid värt besväret att lägga ned det jobb som krävs för att få en sådan här kalender till ståmd, tro inget annat. Jag har inte förtagit mig. Snarare ser jag redan fram emot nästa års kalender, nu när jag fått smak på att vara ute i god tid.

Under många år hade jag som tradition att tidigt på julaftons morgon gå upp och sätta en saffransdeg, för att kunna bjuda på nybakat till morgonkaffet. Nu firar vi inte jul hemma, vilket innebär att jag kan strunta i alla värdinneplikter och kanske till och med få en liten sovmorgon.

Jag illustrerar inlägget med bilder på en liten konfektask jag gav bort härom dagen. Det var många år sedan jag ägnade mig åt att vika kartonger, fylla dem med godsaker och skänka bort som julgåvor. Nu blev jag riktigt inspirerad, då jag av en slump hittade denna länk, med en enkel och fin beskrivning, som snabbt påminde mig om hur det var jag brukade göra.
Julgodiset, det känner ni kanske igen från tidigare blogginlägg? Mjölkchokladtryffel med päroncognac, vit ischoklad med saffran och pepparkakskanderade mandlar och Mamie Eisenhower.

Jag önskar er alla en fröjdefull jul!
Vi ses på andra sidan helgen.

8 kommentarer:

 1. Tack för en jättefin julkalender och en riktigt god jul!

  SvaraRadera
 2. God jul önskar jag dig!

  SvaraRadera
 3. Tack för det smaskiga julgodiset och den söta asken. Favoriten va helt klart smörkolan (?) som smälte i munnen!!
  God Jul & Gott Nytt År

  SvaraRadera
 4. Länken till den söta asken funkar inte :( Men tack för inspirationen :)

  SvaraRadera
 5. Massa god fortsättning, Annika!
  Och hoppas att du fått och får njuta av julefriden.

  Hälsar fröken Dill

  SvaraRadera
 6. God fortsättning och tack för alla recept i kalendern!

  SvaraRadera
 7. Jenny: God fortsättning, långt i efterskott!

  Tant Grön: Tack, och god fortsättning!

  Brysselkakan: Tack! Hoppas ni haft en riktigt trevlig ledighet!

  Lina: Tack! Det var ju bara smakprov - nästa gång får jag lämna lite mer.

  Anonym: Tack, länken är fixad!

  Fröken Dill: God fortsättning, och hoppas du haft en riktigt skön julledighet!

  Annika: Tack! God fortsättning, du också.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...