tisdag 1 november 2011

Om en månad smäller det


Bilderna i detta inlägg är lånade.

Om exakt en månad publiceras det första blogginlägget för 2011 års version av adventskalender på SMASKENS. Jag hoppas att ni är många som ser fram emot detta, för det gör jag. Trots att jag vet hur arbetsamt och stundtals stressigt det kan bli, så förmår ja inte att avstå från denna tradition, som 2011 går in på sitt fjärde år. Tack vare mitt initiativ senhösten 2008 har jag experimenterat fram många familjefavoriter.

Det är med dessa i åtanke jag sannolikt kommer att lyfta fram några särskilt populära alster från tidigare säsonger, sådana godsaker som förtjänar att kallas SMASKENS adventsfavoriter. Vissa saker år bara alldeles för goda för att hänvisas till en plats långt bak i arkivet.

Kanske är det någon av er som har en alldeles egen sådan favorit från tidigare år? Skriv i så fall gärna en kommentar och berätta vad det rör sig om. Och, om det skulle vara så att någon har en önskan, eller en idé, eller kanske ett eget favoritrecept att dela med sig av, så tveka inte att uppmärksamma mig på det. Kanske kan jag dra nytta av er kreativitet, å allas våra vägnar? I så fall gäller regeln äras den som äras bör, givetvis; fattas bara annat.

Jag råkar dessutom ha ett flertal idéer från tidigare adventsomgångar; sådant som av olika skäl inte hanns med eller blev aktuellt att pröva. Dessa ska jag också försöka hinna med i år. Jag ser fram emot advent. Det gäller att njuta i fulla drag, för i grund och botten är det just tiden fram till jul som är den härligaste. Om man bara har tid att njuta av den.

5 kommentarer:

 1. Du är suverän, Annika, vilket projekt!
  Själv är jag ju inte så "söt" av mig och om jag får önska, så blir det något salt, t ex goda tilltugg till glöggen...
  Tänker fröken Dill

  SvaraRadera
 2. Underbart! Det ser jag verkligen fram emot! :)

  SvaraRadera
 3. Kan ju inte låta bli att skrika jag hittade KAKAN I MITT LIV, med kalendern, "Butterschotch cookie" är värd all uppmärksamhet. Vill du umgås med lite tradition kan jag med gläjde dema mitt rullrånsjärn och receptet från Jämtland från början av förra seklet...

  SvaraRadera
 4. Fröken Dill: Det blir inte bara sött, jag lovar! Det blir annat också...

  Cathrin: Härligt med sådan entusiasm!

  Matarkivet: Tack, dig kan man lita på :D!

  Kollegan K: Jag funderar kring en lite mer tandvänlig variant av kakan i fråga...och det där rullrånsjärnet, det vill jag gärna umgås med - i ditt eminenta sällskap, givetvis!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...