tisdag 8 november 2011

Ännu en fantastisk senap

Medan jag fortfarande bloggade på alltommat.se, berättade jag om den dijonsenap smaksatt med grönpeppar som min man köpte med sig från ett besök i Madrid tidigare i höstas. Det är en fantastisk senap, som jag aldrig sett i Sverige. Vi får äta den andaktsfullt, och hoppas att den räcker länge.

Upptäckten av denna senap ledde i sin tur till en god stunds botaniserande på Mailles hemsida, där det förefaller finnas en aldrig sinande uppsjö av varianter på smaksatt senap. Bloggvännen Brysselkakan, hon som hjälpte mig att bli ägare till min nya patéform, var också vänlig nog att köpa med sig en av de senapssorter jag suktat efter:


Dijonsenap med dragon.

Hur underbart som helst, och bara genom att provsmaka den som den är kan jag konstatera att den kommer smaka alldeles sagolikt gott tillsammans med min favoritkorv Toulouse. Är det någon av er som läser här som sett dessa senapssorter i butik här i Sverige? Jag hoppas givetvis kunna få tag på dem utan att behöva lämna landet. Tips emottages tacksamt.

12 kommentarer:

 1. God morgon! Läst din blogg ett tag och blivit mycket inspirerad! Har precis införskaffat en Le Creuset och jag är jättenöjd :) Maille Provencale som jag använt mycket tidigare finns ej längre att hitta i affärerna i södra Stockholm. Vet du någonstans där man kan handla den?

  SvaraRadera
 2. Kan man inte röra ner kryddor själv i god dijonsenap?
  Själv letar jag mig fördärvad efter liss-ellas goda senapar... Verkar ha försvunnit?...

  SvaraRadera
 3. Jag såg Liss-Ellas senap på Bondens marknad i september! den såldes även på Vintervikens handelsträdgårds höstmarknad. kolla in detta http://www.lissellas-senap.se/har%20saljs.html

  SvaraRadera
 4. Tack för en mycket inspirerande blogg! Grönpepparsenapen hittade jag förra veckan på KaDeWe:s mathimmel i Berlin. Senapssortimentet var det största jag sett, vägg efter vägg med olika fabrikat och sorter.

  SvaraRadera
 5. Och när vi nu talar om senap: var kanman få tag på loewensenf underbara tyska senaper i sverige?

  http://www.loewensenf.de/3_sortiment/index.php

  SvaraRadera
 6. YES, jakten på Liss-Ella fortsätter!

  SvaraRadera
 7. Renée: Hej, välkommen - kul att kunna inspirera! Jag har dessvärre ingen aning om var man kan hitta just den senapen. Jag tycker ofta det känns helt godtyckligt var jag hittar olika produkter jag gillar. Små butiker kan ha oväntat bra utbud, och stora butiker kan vara rena besvikelsen. Håller tummarna för att du har tur, och hittar den igen!

  Fröken Dill: Jo, visst kan man röra ned kryddor, men det är ju inte det jag vill ha ;-).
  Hoppas det löser sig med Liss-Elsas!

  Elisabeth: Tack för tipset!

  Leena: Tack ska du ha! Och, den där butiken låter ju för bra för att vara sann!

  Anonym: Jag vet att de funnits på Martin Olsson, men senast vi var i butiken i Årsta Partihallar så fanns de inte längre :-(. Kanske kan Hötorgshallen vara ett tips? Älskar också Loewensenf.

  SvaraRadera
 8. Hej Annika!

  Tack för en otroligt inspirerande blogg!
  Jag såg att ICA Supermarket på Folkungagatan hade Maille au Miel och Maille Provencal (förutom de två vanliga Dijon och Dijonnaise). Kanske finns möjlighet att de kan vidga sitt sortiment ytterligare?!

  Hälsningar,
  Emeli

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Har du kollat på Chez Albert på Roslagsgatan? Länge sen jag var där nu, men kan vara värt att kolla.

  Hoppas att du hittar!

  //Linda

  SvaraRadera
 10. Emeile: Tack för fin komplimang (sent svar, pinsamt) och tack för tipset!

  Linda: Tack för tipset, jag har faktiskt aldrig lyckats ta mig till butiken i fråga!

  SvaraRadera
 11. De har en hemsida: chezalbert.nu, även om den verkar lite sådär. Men det är värt att ta sig dit, jag föreställer mig att du skulle kunna hitta en massa roliga saker där. (Det gör jag, och då är jag inte alls lika duktig på mat som du verkar vara.)

  //Linda

  SvaraRadera
 12. Dragonsenap hittade jag i en butik med lite allt möjligt ätbart i Hornstull, Hornsgatan mitt emot Friskis&Svettis. Dock ingen jag rekommenderar. Liksom tjock i smaken, jolmig och kändes inte riktigt som senap.

  Nu efterlyser jag denna!

  Snart slut. Fast det är ju mer majo med senap då.

  http://matpm.blogspot.com/2012/03/efterlysning.html

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...