onsdag 2 november 2011

...och nu är jag i Göteborg

Ja, inte när jag skriver detta, men, när ni läser. Jag tillbringar några dagar i Göteborg tillsammans med våra två äldsta barn, så här på höstlovet. När jag besöker staden jag föddes i, växte upp i och sedan lämnade till förmån för huvudstaden, då njuter jag främst av min mammas hemlagade. Vid detta besök ska jag emellertid göra slag i saken, och ta mig en lunch på Gourmet Korv.

Många gånger har jag spanat in i den lilla lokalen, mest lik ett hål i väggen, när jag stått och väntat på spårvagnar på hållplatsen mitt över gatan. I måndags kväll twittrade en annan exil-göteborgare, Alice Brax (@braxonfood) från årets Restauranggala, och nämnde Gourmet Korv i en tweet. Den påminnelsen tackar jag för. Nu är det hög tid för ett besök. Mina korvälskande barn lär definitivt inte bli ledsna när jag introducerar detta som en av många matrelaterade aktiviteter under höstlovet.

2 kommentarer:

  1. Off topic: En matblogg på nätet har snott ett fotografi som jag haft på blocket. Normal etikett är naturligtvis att fråga om man får låna/använda bilden. Vilket man vanligtvis får. I det här fallet var det från en annons på Blocket så då hade det naturligtvis varit trevligt med en länk till annonsen (som tack för lånet) eftersom jag säljer det matbloggen i fråga utreder och skriver om. Sitter mest och funderar hur småaktigt det skulle vara av mig att påpeka det ... hur skulle du göra?

    SvaraRadera
  2. Rent tekniskt så har bloggen i fråga snott bilden från blocket för, som jag förstår det, så är en del av blockets användarvillkor att man avsäger sig rätten till bilder och att man försäkrar att man i sin tur inte snott dem ngn annan stans.

    En blogg som snor bilder utan att referera till källa har nog ingen kunskap om rättigheter så jag skulle nog bara släppa det om det inte var en störrre sak

    /A

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...