onsdag 1 juli 2009
Ännu en enkel lunch:
gravlax med hemodlad sallat
gravlax med hemodlad sallat
Vi sådde lite fröer i en ny såbädd här på landet, i mitten av maj. Det hela utfördes på ett högst opretantiöst och förutsättningslöst sätt. Visserligen kommer min man från en odlarsläkt - hans morfar odlade grönsaker och blommor som han sålde på Grönsakstorget i Göteborg - men odling är inte något vi sysslat med tidigare.
Vi har dessutom varit bortresta och knappt befunnit oss på landet sedan början av juni. När vi väl kom ut hit, hade odlingarna exploderat. Vi har den mest fantastiska spenat, sallat och ruccola, för att inte tala om dill, gräslök och vår älskade bladpersilja.Vad kan då passa bättre än att blanda spenat och sallat, lägga till gravlax, strössla över hackad till och ta citronklyftor och dijonvinägrett till?Gör en vinägrette på äppelcidervinäger, olivolja, dijonsenap, lite svartpeppar och flingsalt. Söta upp den ordentligt med honung. Mycket godare än gravlaxsås - jag garanterar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Lysande i sin geniala enkelhet! ;)
SvaraRaderaDet ar nastan tropisk hetta har for tillfallet sa jag letar inspiration for ratter som inte behover hetta for att tillagas.
Gravlax ar nu pa listan ocksa!
Tack for inspirationen som vanligt.
// Mike
Mike: Tack själv! Din sallad med rökt makrill verkar inte dum, den heller!
SvaraRadera