tisdag 21 juli 2009

Sallad på vattenmelon, feta,
och kalamataoliver


Vi var i Göteborg större delen av föregående vecka. När vi kom tillbaka hem till landet var det som att luften gick ur mig. Jag hade verkligen ingen som helst lust att blogga, eller att över huvud taget sitta framför datorn. När jag började matblogga för snart ett år sedan lovade jag mig själv att lusten alltid skulle vara min drivkraft. Bloggandet måste vara ett behov, inte ett tvång eller en pålaga. Därför unnade jag mig själv denna paus, men jag har så klart att både lagat och fotat mat under tiden. Således har jag en hel del som nu ligger och väntar på att publiceras.

Innan vi åkte från landet scannade vi snabbt kylskåpet för att se vad vi eventuellt skulle behöva ta med oss för att undvika potentiella bekymmer. Det blev bland annat en halv vattenmelon och ett paket fetaost som fick följa med på färden mot Västkusten.
Denna sallad hade jag aldrig hört talas om innan jag såg den i ett av Nigella Lawsons matlagningsprogram för många år sedan. Att denna sallad är en klassiker, det behöver jag väl klappast skriva. Strunt samma, för den är god, och det är det som räknas. Vattenmelonens friska sötma passar perfekt med fetans och olivernas mäktiga sälta - inte konstigt att denna sallad är så populär.
Den som inte vill ha oliver kan pröva att blanda ned färsk mynta i salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...