onsdag 8 juli 2009

Ännu ett dryckestips


Denna goda cider fick vi introducerad för oss av goda vännerna J och J. Den finns även i en ekologisk variant - dock inte på det Systembolag vi frekventerade.
Passar utmärkt som till exempel aperitif, en tidig kväll i juli då vädret inte verkar kunna bestämma sig för om det ska vara spöregn eller solsken. Eller båda, på samma gång.

Westons Premium Cider (nr 1815)

4 kommentarer:

 1. Smaken är ju som baken men just Westons tyckte jag var hemskt söt när jag drack den häromdagen. (Den ekologiska visserligen.) Maken skulle köpa Gaymer's Olde English Cyder åt mig men den var slut så det blev istället Westons och en flaska Stowford Press. Den senare kan jag rekommendera med Westons var som sagt för söt för min smak.

  Jag har aldrig gillat öl utan engelsk cider har varit min dryck i många sammanhang då andra väljer öl. På 90-talet (jösses vad länge sedan!) fanns det ganska många sorters engelsk cider på systemet, men när sötsliskiga läsken "kopparbergs" och dess kloner kom med diverse alkoläsker i sitt kölvatten, gick detta hårt åt det fina sortimetet av cider och sedan dessa har det aldrig repat sig tyvärr. (Och nejdå, jag är inte alls bitter...)

  SvaraRadera
 2. Pernilla: Ja, du är ju något av en kännare i ämnet, det vet jag. tack för tipset! Håller med om att den har en viss sötma, men den uppskattade jag just eftersom jag drack den som den var, och inte i sällskap med mat eller snacks.

  Annars är svensk s k "cider" inte alls min grej. Det är lika illa som alkoläsken *hua*!

  SvaraRadera
 3. Testade den i kväll med fruktig chillisalsa - funkade riktigt bra! Länge sedan jag drack cider - tack för inspirationen. Cred på bloggen.

  SvaraRadera
 4. Silver: Kul! Har kollat in er måltid, och den verkar ju hur god som helst...precis som alltid!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...