tisdag 14 juli 2009

En nästan bortglömd aperitif


Min man och jag har alldeles bestämt för oss att det är Nigella Lawson vi har att tacka för denna goda aperitif. Om vi inte helt missminner oss, så slängde hon ihop den i ett av sina matlagningsprogram i början på 2000-talet.
Kombinationen är klockren. Den annars så kvalmigt söta Martini Asti kompletteras perfekt av limens syra, och smakerna förenas till en nästan farligt lättdrucken, oerhört läskande drink. Proportionerna regleras givetvis utifrån limfrukternas storlek och syrlighet.

Asti Martini (nr 7706)

4-5 limefrukter

Klyfta limefrukterna och pressa ned dem i en tillbringare eller karaff. Tillsätt väl kyld Martini Asti. Smaka av, och tillsätt mer lime efter smak.
För ett alkoholfritt alternativ kan man säkerligen använda en inte alltför ettrigt söt cider.

2 kommentarer:

  1. Jag tror att det är precis den där drinken som min kära mor helt avgudar nu i sommartider... det är åtminstone något med Martini och lime och jag har för mig att hon har nämnt Nigella som upphovsmakerska!

    Sen måste jag också säga att jag är en trogen läsare av din blogg! Upptäckte den för någon månad sedan och de är alltid helt underbart roligt att titta in här! Inte bara för att de maträtter ni lagar hos er låter så underbart goda, utan även för sättet du skriver inläggen på! Det verkar aldrig vara bara någonting nerkrafsat på 5 sekunder, utan det är verkligen genomtänkt och beskrivande rakt igenom.. fortsätt gärna så :) och ha en fortsatt trevlig sommar! :)

    SvaraRadera
  2. Anna: Det är en makalöst god dryck!
    Tack för dina fina komplimanger. Jag lägger ned en hel del energi på att formulera mig; roligt att det uppskattas! Och givetvis även att du tycker att recepten låter goda...;).

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...