fredag 3 juli 2009

Quesadillas - i bland måste
man göra det lätt för sig


Detta är en väldigt enkelt lunch eller middag, som uppskattas av såväl stora som små. Quesadillas får helt enkelt tjäna som det ultimata beviset på att även vi faktiskt handlar och äter halvfabrikat - ja även helfabrikat (tvärtemot vad många vänner och bekanta verkar tro).

Sätt ugnen på 175 grader. Riv ett par deciliter ost. Fräs cirka 400 gram nötfärs i olivolja med riven vitlök, spiskummin, paprikapulver, salt och svartpeppar.
Ta fram tolv stora, mjuka tortillas. Plocka fram en burk medelstark salsa. Bred salsa på hälften av paketets tortillas, och strö brynt färs och riven ost över. Vi gör oftast någon med bara ost och salsa, för vår äldsta dotter, som inte är så förtjust i kött (det stackars barnet vansläktas). Täck dem sedan med resterande tortillas.
Gör gärna en guacamole som smaksätts med pressad lime, riven vitlök och flingsalt.Låt tortillorna (eller vad sjutton de nu ska kallas i plural) stå inne i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Ta sedan ut dem, och dela dem i snibbar.
Servera med guacamole, gräddfil, salsa och öl.

Och - ja, jag vet, vi måste börja laga egen salsa. Vi har bara inte kommit till skott med det ännu.

8 kommentarer:

  1. ...och om man gör egen salsa skall den självklart vara gjord på hemodlad chili! Tex denna som jag har hemma (bilderna är dock inte mina). :-)

    SvaraRadera
  2. Jag som för inte så länge sedan har gått igenom två grabbars tonårsperiod - äldsta är 20 och den yngre nyss 19 (har en dotter som är 16 också) - tittar på tallriksserveringen på din bild och tänker: Jäklar vilka pytteportioner. Mina kidz skulle lätt ätit 4-5 ggr så mycket. Tre ggr om dagen.

    Hela tonårssituationen leder till att matlagningen får en helt annan karaktär. Man slutar laga de där smårätterna som inte bara är goda utan också vackra på tallriken. Det mesta går istället ut på att fixa jätteladdningar av ris, pasta, potatis tillsammans med köttsås, korvstroganoff, pytt i panna. Eller lasagne på 1,6 kg köttfärs som vi gjorde häromkvällen (i stort sett allt gick åt på fyra personer. Har två bitar kvar i kylen).

    När jag å andra sidan är ensam kan det bli tre (tunna!) skivor av min godaste ungerska salami, lika många skivor parmesan, en päronskiva och en brödkant. Allt serverat tillsammans med en kall öl. That's it! Det e skillnad.

    SvaraRadera
  3. Eftersom jag vet att du är mycket restriktiv angående palmolja-vilket märke på tortillas köper du?

    SvaraRadera
  4. Enkelt & jättegott, det är ju superhärligt :)

    SvaraRadera
  5. Ser jättegott ut! Senast jag åt Quesadillas va på en restaurang, Fridays närmare bestämt. Riktigt smarrigt;)

    SvaraRadera
  6. Pernilla: Något att drömma om...

    Stefan: Tro mig, portionen var inte representativ. Det skulla bara se lite snyggt och propert uit på bilden. I själva verket äter vi oss sprängmätta.

    Jag läser med fascvination om hur det måste vara att ha stora barn. Tur att vi redan nu bakar själva och äter mycket långkok - när våra fyra barn är 12, 14, 16, och 18 antar jag att vi kommer att behöva ett restaurangkök...och handla ALLT på Martin Ohlsson!

    CrimsonAnna: Denna gåpng syndade vi, men jag har bestämt för mig att ICA´s ekologiska fullkornstortillas är fria från palmolja!

    Sandra: Hur gott som helst!

    Hanna: TGIF är ett riktigt toppenställe - fast food med kvalitet ;)!

    SvaraRadera
  7. enkelt och väldigt gott! extra plus för att ni dricker bud till, känns helt rätt =)

    SvaraRadera
  8. Niklas: Jo, det kändes ganska så väldigt rätt ;)!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...