söndag 12 juli 2009

Steak sandwich:
lyxkäk av rester


Ja, det är nästan blasfemiskt att kalla denna måltid för en produkt av rester - men, det är ju faktiskt precis det det var fråga om. Vi fick över av kalventrecoterna, delvis på grund av att våra två äldsta är utackorderade till sina morföräldrar i Göteborg. Av dessa överblivna köttbitar, dagsgammalt stek surdegsbröd, bladpersilje- och vitlökssmör samt dijonsenap och en sallad med hemodlad sallat blev det en måltid helt i min smak. I vår smak, ska tilläggas.
I glaset ser ni den fantastiskt goda ölen
Baron Trenck (nr 11455)

Vissa bilder känns, i mina ögon, närmast matpornografiska.
Kött.

Om man nu går igång på det, vill säga.

6 kommentarer:

  1. Mums, ibland är verkligen mat lagad på goda rester den absolut bästa!
    Tycker fröekn Dill

    SvaraRadera
  2. Vem går inte igång på kött ;) ! Mackan skulle platsa på vilken NY-deli som helst - ser kanon ut som vanligt!

    SvaraRadera
  3. Jag går verkligen igång på mat och matbilder, det är ju därför jag hänger här inne så ofta! :) Är jätteglad över att du fortsätter att uppdatera trots semestertider, tack! Ha en toppensommar!

    SvaraRadera
  4. Vem skulle inte bli överlycklig att få sådana goda mackor?! Det vattnas i munnen bara av att läsa och titta på bilderna :-)

    SvaraRadera
  5. Vilka härliga recept!!
    Jag såg att du har en glassmaskin (Philips?) och undrar om du är nöjd med den. Är det en sådan där hela skålen måste in i frysen innan eller är det något "aggreggat" eller vad det heter? Har inte så stor frys nämligen, *hihi*
    Ha en fortsatt fin dag!

    SvaraRadera
  6. Åh, jag är så dålig på att svara på kommentarer just nu att jag riktigt skäms. Skyller på det mobila internet-dilemmat...

    Fröken Dill: rester kan vara det godaste som finns!

    Silver: Tack för den fina komplimangen!

    Kiwielin: Tack! Kul att du uppskattar att jag försöker hålla ångan uppe, trots semester och mobilt internet...

    Veronica: Ja, det vattnas i min mun när jag minns mackorna.

    Emelie: Jo, min glassmaskin är en Philips, som jag slitit på nu i drygt fyra år. Den fungerar bra. Det är dessutom bara själva "klampen" som behöver frysas, som är cirka 20 cm i diameter och 7 cm hög.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...