tisdag 11 januari 2011

Någon sorts återbloggning,
bara för att det är så gott...


Ni vet, när det är mitt i vintern, grillen är fullkomligt översnöad, och man inte orkar gå ut och skotta fram den bara för att grilla ett par burgare? Det kallas lättja; kanske låter det bekant?
Givetvis kan man steka goda burgare i en vanlig gjutjärnsstekpanna, men i söndags kväll gjorde vi något vi inte gjort tidigare. Med risk för att sparka in öppna dörrar, så vill jag bara rekommendera vår metod, i all enkelhet:

Smaksätt din nötfärs med ytterst finhackad bacon, riven gul lök och riven vitlök. Salt och peppar. Forma till generösa burgare, gärna i den sorts hamburgerpressar som saluförs både här och där. Grilla därefter burgarna på ömse sidor i en grillpanna, så att de får snygg yta. Placera dem i en lätt smord ugnsform, och låt dem sedan tillagas färdigt i ugn på 200 grader, i cirka tio minuter; vilket är perfekt, eftersom du ju givetvis bakar dina egna hamburgerbröd på denna temperatur, och plockar ut dem precis innan burgarna ska in. Inte sant?

Och, givetvis serveras burgarna med en variant på Pyttes chiliaioli. Fattas bara annat.

4 kommentarer:

 1. Såklart!

  Hemma burgare och hemmaburgarbröd är godast, det är synd att det är lite knök och bök att baka bröden :)

  Det ser vansinnigt gott ut!

  SvaraRadera
 2. Helena: I den här familjen blir det inte hamburgare utan hembakade bröd! Det går på rutin. Men, det blir en hel del disk efter en sådan här måltid...

  SvaraRadera
 3. Det låter supergott med bacon i, det ska testas.

  Sist jag gjorde hamburgare körde jag i lite rökig bbq-sås och kalvfond tillsammans med äggula, generöst med nymalen svartpeppar, lite salt och väldigt finhackad lök, det kan rekommenderas.

  Jag är inte lika ambitiös som du när det gäller hamburgerbröd utan köpte frisco-bröden från MAX på affären ;-)

  SvaraRadera
 4. Det blir ju så himla najs om man gör egna bröd. Och din burgare ser ju finfin ut så!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...