måndag 17 januari 2011

Jag svärmar för bogbladsstek

En skönhet från helgen som gick utan svål.

Jag har inte övergivit min stora kärlek, fläskkarrén. Däremot tror jag att vi nog måste inleda en polyamorös relation med bogbladssteken, min senaste, stora förälskelse.

Karré är en fantastisk styckningsdetalj; både prisvärd och lätt att förvandla till allehanda goda rätter, i synnerhet om man långlagar. Jag älskar den alltjämt, men bogbladssteken, den har tagit mig med storm. Jag är helt enkelt blixtförälskad i denna löjligt billiga del av grisen. Trots att jag hos Sandströms köper bogbladsstek från Nibble gård, kommer jag undan med att betala 49 kronor kilot. I min värld är detta ett strålande exempel på att det går att köpa kött av hög kvalité utan att det måste kosta skjortan. Det gäller bara att välja rätt del av djuret.

Jag återkommer med recept på bogbladsstek under de närmaste dagarna.


Förra helgens lilla raring; med svål.

7 kommentarer:

 1. Åh DET ser jag fram emot! :)

  SvaraRadera
 2. Perfekt, har haft dina långlagade fläskkarreér färskt i minne nu när jag tryckkokar allt jag kommer över.

  SvaraRadera
 3. AnnaE: Hoppas du inte blir besviken!

  Fredrik: Då kommer du definitivt gilla bogbladssteken!

  SvaraRadera
 4. Är du inte klar med receptet snart?

  ;)

  SvaraRadera
 5. Oh, det blir nog söndag middag tror jag. Mmmm. så gott.

  SvaraRadera
 6. Vart tog min kommentar vägen?

  Patrik: Gottis, är ordet!

  Fredrik: Förlåt att du fick vänta ;)

  Filippa: Hoppas det blev bra!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...