fredag 28 januari 2011

Favorit i repris: vit choklad-panna cotta,
nu med passionsfruktstäcke


Härom veckan blev jag sugen på efterrätt, och kom att tänka på något jag lagat för mycket längesedan, som var både enkelt och gott. Jag är barnsligt förtjust i att täcka panna cotta med bär och gelé, men ibland behöver man inte göra det så svårt för sig. Det viktig är att täcka panna cottan, eller i det här fallet den vita chokladcrèmen, med något syrligt; något som bryter av mot det söta, och kompletterar det.

Passionsfrukt är fantastiskt gott, men vanliga, tinade hallon, eller björnbär, fungerar också bra. Jag gjorde inte exakt likadant som förra gången, men släktskapet är omisskännligt. Med detta inleder jag projekt fredagsefterrätt. Jag lovar definitivt inte att jag ska åstadkomma en ny efterrätt varje fredag, men kanske lite då och då?

Vit choklad-panna cotta med passionsfrukttäcke
(6 mindre portioner)

2 dl vispgrädde
1 dl gammaldags mjölk
100 gram vit choklad
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
1,5 gelatinblad, generöst blötlagt

6 passionsfrukter

Värm grädde och mjölk i en kastrull, tillsammans med vaniljpulvret. Rör ned gelatinbladen så att de helt löses upp. Bryt chokladen i bitar, och lägg ned dem i den varma gräddmjölken. Rör noga tills chokladen smält och blandad sig väl.
Låt svalna en smula, och häll sedan i portionsglas. Ställ in i kylskåp ett par timmar innan serveringen. Dekorera med passionsfruktköttet det sista du gör, innan det är dags att äta.

10 kommentarer:

  1. Later som en perfekt kombination, det brukar behovas nagot for att bryta av mot vit choklad, och passionsfrukt ar ju sa frascht och gott. Detta receptet snor jag rakt av! Tack!

    SvaraRadera
  2. klickklick, svänger in och höjer statistiken lite :)

    trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. matarkivet: Det är kontrasterna som gör det, eller hur? Detta är både enkelt och gott - perfekt :).

    Elin: Tackad ödmjukast! Hoppas att du får en händelserik helg...:D

    SvaraRadera
  4. När fâr jag komma hem till dig pâ middag?

    SvaraRadera
  5. Så vackra glas!
    Pannacotta är en vinnare till efterrätt och med passionfruktstäcke... mums!

    SvaraRadera
  6. Sara: När du vill ;-). Jag svarar med samma fråga!

    Foodelicious: Tack! Jag är väldigt förtjust i dem. Och, det är en riktigt bra efterrätt!

    SvaraRadera
  7. Snyggt!! Detta ska jag testa.

    SvaraRadera
  8. Det behövs något syrligt och fräschyt till vit choklad tycker jag, denna dessert låter kanon :)

    SvaraRadera
  9. så underbart gott det ser ut, älskar vit choklad

    SvaraRadera
  10. Therese: Tack! Hoppas du ska bli nöjd...

    Li: Det är en grym kombo - tack!


    Cupcakesfluffan: Tack! Ja, vit choklad är sällan fel!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...