lördag 22 januari 2011

Om igen


Ännu ett recept på brysselkål? Börjar det inte kännas uttjatat? Nej, faktiskt inte. Jag tröttnar aldrig på dessa delikata små huvuden; kålälskare som jag är. Härom kvällen var jag inte särdeles inspirerad, men jag lyckades åtminstone komma på ett nytt sätt att servera brysselkål. Må så vara, att rågmjölspanerad sejfilé kanske inte var det optimala komplementet; men gott, det var det.

Nästa gång tror jag att jag serverar ångkokt kolja med potatispuré smaksatt med salladslök; eller kanske gräslök? Strunt samma; att smaksätta brysselkålen med brynt smör och finhackad dill var ett snilledrag. Vad som sen ska serveras till, det är ärligt talat av sekundär betydelse.

Brysselkål med brynt smör och dill
500 gram brysselkål
50 gram smör, normalsaltat
0,5 dl finhackad dill

Koka brysselkålen i sdaltat vatten tills de känns mjuka. Ånga av dem. Smält under tiden smöret, tills det är brynt. Stjälp ned den ångade brysselkålen i en skål; häll sedan över det brynta smöret, och rör om. Strö över dillen, och rör dfunt bland bvrysselkålen, precis innan serveringen.

2 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut! Gillar brysselkål med baconfras, borde vara fint med sältan till koljan.

    SvaraRadera
  2. Anna B: Tack, det var det! Brysselkål och bacon har jag obegripligt nog aldrig prövat.
    Men, jag kan tänka mig att det borde vara hur gott som helst!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...