torsdag 3 juni 2010
Dubbelpanerade lårkycklingfiléer med parmesan - salladens gode vän
Detta var en mycket lyckad sallad, som vi åt för några veckor sedan, under den första värmeböljan i maj. Jag delar med mig av receptidén. Detta kan jag tänka mig att äta många gånger i sommar. Putsa några färska lårkycklingfiléer, och delar dem i mindre bitar. Krydda kycklingbitarna med salt och vitpeppar. Dubbelpanera dem sedan i vetemjöl, ägg och slutligen rikligt med finriven parmesanost.
Stek dem på medelvärme i en blandning av smör och varmpressad rapsolja. Blanda en sallad, och ringla över en caecardressing.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Funderar på om det skulle göra sig lika bra på en skiva zucchini eller äggplanta men tvivlar dock. det blir liksom inte riktigt lika kul med grönsaker - hur jäkla vegetarisk jag än är ;-)
SvaraRaderaÅh, parmesanpanerat.. det låter göttigt!
SvaraRaderaDen här årstiden är verkligen sallads-stinn, tror jag ätit någon variant på sallad minst 3 middagar denna vecka :)
Panerade kycklinglårfiléer, det har jag nog aldrig lagat. Men vill absolut, särskilt med parmesan i paneringen! Tänk vad användbara de är, de goda lårfiléerna.
SvaraRaderaTycker fröken Dill
Åsa: Du har rätt, det blir helt enkelt inte samma sak. Men - varför inte vara helt wild and crazy, och dubbelpanera en mild ost i parmesan ;)? Panerad ost är ju så grymt gott...
SvaraRaderaMaria: Det är det! Sallader måste vara stinna. Denna var i allra högsta grad en sådan sallad.
Fröken Dill: Lårfiléerna regerar!
Jag älskar kycklinglår :-) Det är så mycket mer smak än i vanlig kycklingfilé. Tycker i princip all filé är överskattad, det är mycket roligare med alla "fula" bitar. Pulled pork på fläskkarré är ju bland det godaste...
SvaraRaderaAlex: Håller med till fullo! Kycklingfilé är urtrist, flskfilé är godast om den är saltad och torkad (typ lonzo).
SvaraRaderaOxfilé är i och för sig vansinnigt gott, men inte i tid och otid. Och jag är rent ut sagt förälskad i fläskkarre!