torsdag 3 juni 2010

Dubbelpanerade lårkycklingfiléer med parmesan - salladens gode vän


Detta var en mycket lyckad sallad, som vi åt för några veckor sedan, under den första värmeböljan i maj. Jag delar med mig av receptidén. Detta kan jag tänka mig att äta många gånger i sommar.

Putsa några färska lårkycklingfiléer, och delar dem i mindre bitar. Krydda kycklingbitarna med salt och vitpeppar. Dubbelpanera dem sedan i vetemjöl, ägg och slutligen rikligt med finriven parmesanost.
Stek dem på medelvärme i en blandning av smör och varmpressad rapsolja. Blanda en sallad, och ringla över en caecardressing.

6 kommentarer:

 1. Funderar på om det skulle göra sig lika bra på en skiva zucchini eller äggplanta men tvivlar dock. det blir liksom inte riktigt lika kul med grönsaker - hur jäkla vegetarisk jag än är ;-)

  SvaraRadera
 2. Åh, parmesanpanerat.. det låter göttigt!
  Den här årstiden är verkligen sallads-stinn, tror jag ätit någon variant på sallad minst 3 middagar denna vecka :)

  SvaraRadera
 3. Panerade kycklinglårfiléer, det har jag nog aldrig lagat. Men vill absolut, särskilt med parmesan i paneringen! Tänk vad användbara de är, de goda lårfiléerna.
  Tycker fröken Dill

  SvaraRadera
 4. Åsa: Du har rätt, det blir helt enkelt inte samma sak. Men - varför inte vara helt wild and crazy, och dubbelpanera en mild ost i parmesan ;)? Panerad ost är ju så grymt gott...

  Maria: Det är det! Sallader måste vara stinna. Denna var i allra högsta grad en sådan sallad.

  Fröken Dill: Lårfiléerna regerar!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar kycklinglår :-) Det är så mycket mer smak än i vanlig kycklingfilé. Tycker i princip all filé är överskattad, det är mycket roligare med alla "fula" bitar. Pulled pork på fläskkarré är ju bland det godaste...

  SvaraRadera
 6. Alex: Håller med till fullo! Kycklingfilé är urtrist, flskfilé är godast om den är saltad och torkad (typ lonzo).
  Oxfilé är i och för sig vansinnigt gott, men inte i tid och otid. Och jag är rent ut sagt förälskad i fläskkarre!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...