torsdag 24 juni 2010

Glad midsommar!


Framåt kvällen ska vi dra till landet, fullpackade som om vi skulle bege oss på en längre expedition. Köerna brukar ringla långa ut från Stockholm på eftermiddagen inför denna helg, så vi väljer att ta det säkra för det osäkra genom att vi kör lite senare.
Nu ska vi njuta av ledighet, god mat, och förhoppningsvis även osedvanligt fint midsommarväder.

Hur det skulle bli med jordgubbar, det var lite osäkert - tills jag under en shoppingtur nu inför lunchen såg att det även idag såldes tyska/polska jordgubbar för 20 kronor kilot i butiken vid mitt jobb. Jag köpte och avnjöt en hel hög av dessa jordgubbar så sent som igår, och de var möjligtvis lite bleka, men riktigt goda; klart godkända. I butiken finns det dessutom fantastisk pakistansk mango för 59 kronor kilot. Detta fick mig genast att börja drömma om hemlagad vaniljglass med en fruktsallad på jordgubbar, mango och färsk mynta. Funkar inte det alldeles utmärkt på midsomarafton, så säg?
Midsommaraftos lunch kommer vara mycket enkel. Det bjuds helt enkelt på matjesfiléer, med alla de riktiga tillbehören. det blir inte mycket godare än så. På kvällen grillar vi lamm; Sandströms har bra pris på grillskivor av gotlandslamm hela sommaren.

Midsommardagen råkar i år vara vår äldsta dotters sexårsdag, varför det givetvis lär bli tårtkalas. I år fantiserar jag om flädermousse och raspberry curd. Vi får se vad som händer.

Ha en skön helg allesamman, så återkommer jag i nästa vecka - förhoppningsvis med nya krafter, och några recept att dela med mig av.

5 kommentarer:

 1. Hoppas ni får en superfin midsommar, gött att ni lyckades packa och komma iväg alla i ett stycke! ;)

  SvaraRadera
 2. Stor, fet grekisk midsommarkram, Annika!

  SvaraRadera
 3. MIkkan: Allt gick bra...förutom det lilla abret att vi glömde påsen med lammghrillskirvo och goda korvar! Som tur var glömde vi dem i kylskåpet, inte på köksbänken, man får vara glad för det lilla. Och vi var inte direkt tomhänta i övrigt, så det blev mat på bordet ändå. Hoppas också du/ni hade det bra!

  Anna B: Stor kram tillbaka!

  SvaraRadera
 4. I vilken affär hittade du pakistansk mango. Jag ÄLSKAR sån, men tycker att den har blivit så svår att hitta!

  //Linda

  SvaraRadera
 5. Linda: I matbutiken nära mitt jobb, "Pulsen" heter den, i Flemingsberg.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...