fredag 11 juni 2010
En hyllning till riktigt bacon
Jag må bo alldeles för långt bort från många av de butiker och bagerier jag gärna frekventerar, men jag tackar min lyckliga stjärna att Sandströms har en butik i Willys i Älvsjö. Utöver alla härliga köttbitar, röker de dessutom nu sitt fina sidfläsk till bacon: i själva butiken. För några veckor sedan köpte jag andaktsfullt en härlig hög skivor av detta bacon, som jag tillagade på enklast tänkbara vis. Jag stekte helt enkelt tärnat bacon tillsammans med riktigt fin, späd squash, och en aning vitlök. Detta serverades till linguine, varefter vi rev parmesan och malde svartpeppar över. En fantastiskt god och enkel måltid, som smakade somrigt, vilket annars sällan är fallet när jag lagar pasta. Det var en upplevelse att steka detta bacon. Inget svinn, inget vatten som dröp i stekpannan. Stark och fin röksmak, vilket gör att detta bacon dessutom är drygt. Jag smaksatte även färs till hamburgare med detta bacon någon dag senare, med lika strålande resultat. Nu i helgen blir det carbonara på Sandströms bacon. Det ser vi fram emot.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken lyx att få tag på riktigt bacon! Kan inte annat än att avundas en aning..
SvaraRaderaCarbonara på färskpotatis kanske? ;)
SvaraRaderaAlla tre rätterna med den fina baconen låter fantastiskt goda! Carbonara gjord bra är gudamat.
SvaraRaderaSchyst! Måste genast testas, observerade den senast jag var hos dem i Söderhallarna. Deras rökta sidfläsk är ju helt otroligt.
SvaraRaderaUrban Deli har fö högrev på wagyu i biffstyckning. Grymt på grillen och slår de flesta entrecoter. Kostar 400:- kilot.
Det är en jäkla skillnad på gris o gris. Sist jag köpte var på Nilssons köttaffär i Nynäshamn. Grymt(!).
SvaraRaderaSweet, visst är det skillnad! Good news att veta att man kan dra dit för riktigt bacon!
SvaraRaderaSkönt att ha ännu en vapendragare i kampen för riktigt bacon!
SvaraRaderaMaken jobbar i en liten ICAnära butik där de oxå säljer fläsk som de själv rökt, det godaste man kan äta till bruna bönor! De tillverkar även bl.a egen leverkorv, rökt korv, spickeskinka och spickekorv. Behöver jag säga att folk från stan vallfärdar dit för att handla i deras köttdisk?..
SvaraRaderaMums vad gott! Känns jättetrist att "vanlig" bacon inte ens är rökt på riktigt utan bara smaksatt med rökarom. Jag vill också ha RIKTIG bacon!
SvaraRaderaHälsar fröken Dill
Chezsofia: Lyx är ordet!
SvaraRaderaSIlver: En myvket bra idé ;)!
Maria: Riktig carbonara är något av det bästa som finns!
Frederic: Urban Deli har jag ännu inte besökt. LÅter fantastiskt!
Fredrik: SÅ sant!
Mikkan: Det är ju till och med på promenadavstånd! Eller cykelavstånd.
Anders Ö: Vi får bilda en stödförening ;)!
Håkan och Nki: Vad härligt det åter!
Fröken Dill: Visst är det trist? Du får köpa riktigt bacon när du har vägarna förbi någon butik!