söndag 6 juni 2010

S.O.S - på min ära!


Att jag glatt tackar "ja" till de varuprover som väcker min nyfikenhet och som passar min mathållning, det sticker jag inte under stol med. Mycket av det jag blir uppmärksammad på är för mig ganska ointressanta produkter. Långt ifrån allt jag får pröva hamnar på bloggen.

Den här veckan dök det till min stora förtjusning upp två produkter som jag faktiskt varit ganska så nyfiken på. Jag talar om

Falbygdens 1878 Reserva, och om

Klädesholmens Årets Sill 2010 - senap och maltwhisky.

Lägg till detta att jag i fredags på vår lokala ICA till min förvåning stötte på Prèsident la Motte au grains de sel du mer (hopplös hemsida för övrigt). Vi snackar alltså om franskt smör med havssalt, och jag kanske är lite galen som lägger ned ganska stora pengar på denna produkt, men jag är och förblir en smörälskare. Detta smör gjorde mig så lycklig, att jag ville äta det med sked. Upplägget var givet: S.O.S. - smör, ost och sill som förrättsassiett, nationaldagen till ära.

Jag måste säga att jag är mycket nöjd med samtliga dessa produkter; både smöret som jag själv införskaffat, samt osten och sillen som jag fått skickade till mig.
Falbygdens Ost kan känna sig oerhört nöjda med osten 1878 Reserva. den är fantastiskt god; vällagrad, men inte skarp. Frågan är om den inte till och med klår Västerbottensost. 1878 Reserva lyckas med konststycket att inte bedöva smaklökarna. Min man började genast fantisera om att äta den med carpaccio, vilket väl får sägas vara ett nog så gott betyg?

När det kommer till sill, så föredrar jag helt klart klara inläggningar. Såser och guckor är egentligen inte min melodi. Därfår får det ses som ett extremt gott betyg att jag fann Klädesholmen Årets Sill mycket välsmakande. Whiskysmaken är diskret, och håller sig helt klart i bakgrunden. Jag skulle nog klassa smaken mer som en välavvägd, mycket smakrik senapssill.
Kort sagt, en mycket god liten förrätt. Det lär bli fler sådana i sommar, var så säkra.

5 kommentarer:

 1. Oh, jag håller tummarna för att någon affär nära mig också tagit in det smöret! Smör-cravings, så att säga..

  SvaraRadera
 2. När man äter smör, ost och sill, allra helst utomhus DÅ är det sommar!
  Tycker fröken Dill
  (som premiäråt i pergolan på landet förra helgen. GOTT!!!!)

  SvaraRadera
 3. Jag har stått på bea och hållt i en sån smörförpackning, men funderat över hur vettigt det är. Men, om det verkligen är godare än vanligt så är det ju worth a shot, jag äter ändå mycket smör och älskar det verkligen!

  SvaraRadera
 4. Jag älskar 1878 och valet mellan den och västerbottensost är ganska lätt :) Åttaåringens favoritost dessutom...

  SvaraRadera
 5. Har köpt och testat smöret nu, och även om priset är tossigt så får det fett högt betyg. Skillnad på smör och smör, helt klart!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...