onsdag 2 juni 2010
Lotta Raabs fantastiska salmiakkola
Jag gick en dessertkurs för Lotta Raab i Medborgarskolans regi förra våren. Trevliga och talangfulla Lotta bloggar på Desserter utan gränser; inspirerande läsning för oss som älskar att laga desserter, men gärna vill försöka utvecklas, och inte alltid köra gamla säkra kort. Desserter utan gränser är också namnet på firman Lotta driver. Lotta var vänlig nog att låta mig få provsmaka sin salmiakkola. Beskåda den föredömligt korta innehållsförteckningen - visst blir man lite lycklig? Detta är mathantverk. Jag kan rapportera att kolan var mycket god. Den som uppskattar salmiak och saltlakrits rekommenderas att till exempel besöka butiken Lakritsroten, ett av de ställen där denna kola finns till försäljning.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Charmigt & läckert säger salmiaksugen, törs jag visa denna länk för frugan tro? ;)
SvaraRaderaJag är ingen stor gotte-gris, men just lakritskola är jag smått tokig i. Kan absolut tänka mig att jaga en riktigt god sort!
SvaraRaderaHälsar fröken Dill
Å, vad gott det ser ut och låter.
SvaraRaderaDet är ett ställe som ligger i topp på min "att-göra-lista" nästa gång jag kommer till Sthlm. Såg tidigare i våras att det t o m var lakristfestival :D Lakrits är nog det godaste jag vet! Kryddar t o m maten och chokladbaket med dragon resp anis (men har konstigt nog svårt för Ouzo, Pernod och Ricard. ska nog träna mig i sommar på de två sistnämnda ;-) )
SvaraRaderaReceptomaten: Klart du ska visa den! Ska man äta godis, så ska det vara av god kvalitet, eller hur :)?
SvaraRaderaFröken Dill: Då är detta något för dig. Man njuter, det är inte en kola att "moffa i sig"!
Julia: Ja, det var det!
ÅSa: Det låter som ett trevligt uppdrag i sommar! Själv är jag tokig i Ricard.
Roligt att fler upptäckt just denna! Köpte med mig en mängd varor från Lakritsfestivalen, och denna kola var den starkast skinande stjärnan av dem alla. Knäcktoner och saltbeströdd, en dröm!
SvaraRaderaMikkan: Jag missade lakritsfestivalen...tror det var den helgen vi var i London? Detta är verkligen en grym kola!
SvaraRaderaHm, ja var det så kanske? 24-25 april säger bloggen min att det var faktiskt, väl värt ett besök! http://njutmaten.blogspot.com/2010/04/festivalyra.html
SvaraRaderaVar är receptet på salmiakkolan ?
SvaraRaderaFick smaka på kolan idag, den är helt gudomlig! Och nya kurser med Lotta börjar nästa termin på Medborgarskolan!
SvaraRadera