tisdag 15 juni 2010

På önskelistan

Jag brukar inte så ofta blogga om köksredskap, men givetvis spanar jag på sådana lika mycket som någon annan. Min man och jag förälskade oss i denna vackra smörask från Le Creuset för någon vecka sedan. Det är bara en tidsfråga innan vi slår till, och införskaffar en.

Tanken på att ha smöret stående framme i denna, alltid redo att bredas, är mycket tilltalande. Nu har smörasken visserligen inte samma format som paketen från Arla, men det inbjuder bara till att köpa andra, godare märken. Valio har till exempel kommit med extrasaltat smör, och deras format på paketen tror jag (efter en snabb okulär besiktning i en butik) skulle kunna få plats alldeles utmärkt väl i denna tjusiga ask.

8 kommentarer:

 1. Det har jag hemma! Min är inte lika fint...men den gör sitt!
  Varje kväll ska den sista som går och lägga sig ta fram smöret på bordet så den är mjuk till morgonens frukost.

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar färg-nu använder jag inte smör så mycket men vacker är den.

  SvaraRadera
 3. Sebastien: Precis så vill jag ha det! Eller t o m låta smöret stå framme i asken, på lämpligt ställe...

  CrimsonAnna: Visst är den fin? Jag blir glad bara jag ser den!

  SvaraRadera
 4. Valio har även ett välsmakande laktosfritt smör vilket jag och min mage tackar för :)

  SvaraRadera
 5. Tatiana: Ja, vad gäller laktosfria produkter är Valio outstanding!

  SvaraRadera
 6. Jättefin, en sån här vill jag med ha! Smör finns ju alltid i kylskåpet och det blir ju så mycket finare om smöret får bo en sån fin smörask! :)

  SvaraRadera
 7. Jag blir också glad när jag ser fina saker, särskilt från Le Creuset! Asken är helt underbar, har själv sneglat på den! De är dyra men det är sådan kvalité att det är förlåtet!
  Den ingår ju i deras frukostserie som jag fått två kaffemuggar ur. Gissa om kaffet smakar bra i dem!

  SvaraRadera
 8. Läckert! När jag bodde i Schweiz hade många en ytterst fiffig liten sak: en keramikkruka som man hade vatten i. Till den hörde en insats som man drog i allt sitt smör i. Den var nedsänkt i vattnet så att smöret inte stod framme och blev alldeles för varmt, samtidigt som det var ständigt bredbart.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...