tisdag 22 juni 2010

Vad är nu detta?

Titta på det här. Ja, följ länken, helt enkelt. Hjälp mig nu; förklara vad baktanken med denna sajt är. Med vilken rätt de publicerar andras ord och bilder. Korrigera mig gärna, eller lugna ned mig, om jag brusat upp helt i onödan.

Kommentarer!

Det är något ni vet att jag sällan efterlyser så här rakt ut.

10 kommentarer:

 1. Hmmm...Känns inte helt ok att de visar ditt innehåll, dock ger det ju relevant trafik till dig då de inte visar allt. De anger källa och länkar till dig för att läsa hela inlägget.

  Det är en intressant fråga det här, antar att de gör det för att bygga upp trafik för att sälja annonser senare.

  SvaraRadera
 2. Det här är en metod för att hamna bättre till i Google: de snor folks texter och publicerar dem på sin sida, så att den framstår som full av information och hamnar högt i sökningar.

  Sedan säljer de länkar från sin sida till andras (t ex den där Whiskyprovningsidan de länkar till) och på det viset hamnar de andra sidorna också bättre till i Google.

  Det här är en ful teknik som dock är rätt vanlig. Rapportera till Google så kan de blockera sidan. http://www.google.com/support/websearch/bin/answer.py?hl=sv&answer=58 för mer information.

  SvaraRadera
 3. Meh, nu försvann hela kommentaren :/ Hur som helst ett ämne att forska vidare i. Borde ju finnas någon slags publiceringslag för detta.

  Tanken slog mig också att det t o m kan vara samma person som du skrivit om tidigare här. Som typ stängde ner efter mail från dig. Jag hittade min blogg för länge sedan på någon sida men den var så fin och jag var mest glad då att få "frottera mig" bland storbloggarna så jag tänkte inte så mkt på det då. Minns inte nu vilken sida. Bäst att sätta tänderna i detta snarast!

  Hoppas fö solen skiner hos er idag. Här verkar den ha ångrat sig. Trodde bara den tog lite lunchvila men det har nu gått ca 4 timmar utan sol :( ruggigt värre.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar det inte, alls. Folk som vill tjäna pengar på mitt material kan väl åtminstone fråga först, kan jag tycka. Fast då säger jag ju oftast nej :)

  SvaraRadera
 5. Jag bråkade mig blå med den killen som driver den där sajten i höstas och högst motvilligt plockade han bort vår matblogg från sidan. jag har väldigt svårt att förstå att han gjorde mig en tjänst med att publicera mitt material utan mitt mitt tillstånd.

  SvaraRadera
 6. Även jag har reagerat på den sidan, liksom min pappa. Han blev riktigt upprörd när han såg att några tjänar pengar (antagligen) på våra inlägg. Skamligt!

  SvaraRadera
 7. Jag mailade och frågade varför de stjäl innehållet från andras bloggar. Ofint gjort. Lagstiftningen hänger inte med tekniken så jag har svårt att tro att detta regleras i lag. Om det gör det är det sannolikt luddiga formuleringar som man kan tolka på flera sätt. :-(

  SvaraRadera
 8. Tack för alla kommentarer och kloka tankar! Jag har mailat dem, men ännu inte fått svar. Nu ska jag definitivt följa Daniels tips och rapportera till Google - för vad det nu kan vara värt.
  Förbaskat irriterande är det i varje fall!

  SvaraRadera
 9. Åjo, i det här fallet hänger lagstiftningen med. Det här är upphovsrättsintrång. De återpublicerar dina verk i en ej ringa omfattning, regelbundet. Deras återpublicering når absolut ingen egen verkshöjd.

  Man kan ju hoppas att det räcker med att du säger till för att de ska ta bort dig därifrån, men gör det inte det så har du möjlighet att driva civilrättslig process mot dem, och hot om detta på fint papper från en advokatbyrå borde definitivt räcka.

  Notera dock att det över huvud taget är fel att det är du som måste be om att bli borttagen, det är de som är skyldiga att skaffa tillstånd för återpublicering.

  SvaraRadera
 10. Jag tycker det är urdåligt! Det framgår ju ingenstans att hur du är ansluten och de har ju inte bett om tillstånd!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...