söndag 6 mars 2011

Min favoritmarmelad,
baguettens bästa vän


Min favoritmarmelads är inte hemkokt. Inte heller har den varit en favorit mer än några månader, närmare bestämt sedan jag besökte Det Goda Köket-mässan i november förra året. Körsbär har alltid varit en av mina favoriter bland bär, och denna marmelad på moreller har en fantastisk smak. Innehållsförteckningen är föredömligt kort; bärinnehållet ligger på 50%. Jag har aldrig tidigare smakat en så här god körsbärsmarmelad. Den förgyller mina helgfrukostar. Givetvis måste jag därför dela med mig av denna min favorit.

Det enda bekymret är att jag haft så svårt att hitta den i butik; åtminstone den begränsade mängd butiker jag till vardags har tillfälle att besöka. Nu hade min sista burk varit slut i ett par veckor, när jag till min stora förtjusning såg Werners Gourmetservice monter på Passion för Mat-mässan förra helgen. Nu ångrar jag bara att jag endast köpte två burkar marmelad. Som tur är går produkter att beställa via hemsidan, om jag helt skulle gå bet på att hitta marmeladen i butik. Denna nätbutik har för övrigt fri frakt, om man handlar för mer än 250 kronor, vilket alltid tilltalar mig (även fast de höga priserna i sig motiverar denna service).

Om någon som läser här råkar veta var i centrala Stockholm denna marmelad finns, så får ni gärna dela med er av denna infrmation.

4 kommentarer:

 1. Inte centrala Stockholm alls men kan nämna att jag har sett den på ICA Alviks torg.

  SvaraRadera
 2. Osäker på om det finns kvar, men Marmeladgalleriet på Bergsundsgatan kanske?

  SvaraRadera
 3. Werners har ju ett stockholmskontor i Nacka, varför inte ringa och fråga?
  08-36 73 00

  SvaraRadera
 4. J: Bra att veta, rätt vad det är har jag nog vägarna förbi ;-).

  Anonym: Tack för tipset! Det uppskattas.

  Anni: God idé, tack!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...