onsdag 30 mars 2011

Ibland måste det bara gå snabbt


Jag är ärligt talat lite trött på våra flängiga onsdagseftermiddagar. Vi har ett upplägg som är lite omständigt, men det kommer att se likadant ut resten av våren, så det är bara att gilla läget. Efter bästa förmåga, vill säga.

Utan att fördjupa mig i för läsaren ointressanta logistiska detaljer, så kan jag beskriva det hela så som att barnen äter middag strax efter fem (det vill säga, med våra mått mätt ovanligt tidigt), i luckan mellan två aktiviteter. Jag och min man äter vår middag någon gång efter åttasnåret. Detta gäller just onsdagar, ska jag skyndsamt tillägga. Att äta middag tillsammans är annars en av de få saker jag helst inte kompromissar kring.

Vad skulle vi hitta på i kväll, då? Somliga onsdagskvällar har det har vankats charkuterier och småplock, andra gånger har vi fallit till föga för den gamla räddningsplankan pasta med pesto. Just denna eftermiddag drabbades jag av någon sorts inspiration, och plockade på mig både det ena och det andra, under ett mycket skyndsamt besök i den lokala ICA-butiken. Resultatet kan ni läsa er till här nedan. Pomamore-tomaterna snubblade jag över på Passion för Mat-mässan, och jag tycker att de är grymt goda. Ända sedan dess har jag funderat över att laga något med dem, och nu var det rät tillfälle att gå från tanke till handling.

Det blev gott; väldigt gott. Och det gick snabbt. Ibland måste det bara gå snabbt.

Bavette med kyckling och Pomamore
(för två hungriga vuxna)

Tillagningstid: 30 minuter

2 kycklingfiléer
smör till stekpannan
300-400 gram Bavette (beroende på hur hungriga ni är)
2 vitlöksklyftor, rivna
1 paket Pomamore
1,5 msk Mutti tomatvinäger
flingsalt, svartpeppar
parmesan, vällagrad

Sätt på pastavatten. Dela filéerna i munsbitar. Vi, som är besatta av att alltid köoa hel kyckling, styckar en sådan, och fryser in allt utom filéerna.
Hetta upp smöret i en gjutjärnsstekpanna
Släng pastan i vattnet.
Bryn kycklingbitarna, och krydda med salt och peppar. Häll över tomatvinägern, och låt den puttra in i kycklingen, på låg värme. Stäng av plattan.
Öppna paketet med Pomamore-tomater. Klipp dem i mindre bitar.
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan. Häll sedan ned pastan i stekpannan. Blanda med kycklingen. Skeda över Pomamore-tomaterna, men undvik att få med all olja; det blir för mycket. Pilla upp basilika- och vitlöksbitar med en gaffel. Blanda igen, och smaka av med flingsalt och svartpeppar.
Servera med generösa mängder parmesanost, mer svartpeppar för den som så önskar, och ett glas rödvin.

2 kommentarer:

  1. Det ser väldigt smaskigt ut! Är de där tomaterna sådana som är "semisecchi", dvs halvtorkade, med lite köttighet kvar? De är nämligen mina favoriter också, de vanliga torkade tomaterna är bara sega och hårda.

    SvaraRadera
  2. Marlene: Det var väldigt gott! och . ja, det är precis spdana tomater, semisecchi. Jag gillar dem!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...