söndag 14 november 2010

Sill och choklad,
isterband och marmelad


I går morse vaknade jag, och kunde konstatera att det gamla uttrycket "be carefull what you whish for" har mer innehåll än man kanske kan tro. Jag hade rent ut sagt önskat att förkylningen som bubblat i min kropp skulle bestämma sig för hur den ville ha det, och då bröt den såklart ut; med besked. Jag släpade mig detta till trots iväg till Det Goda Köket-mässan, och en efterlängtad, mycket lyckad workshop med en mängd trevliga matbloggare. Därefter vankade jag, mitt hälsotillstånd till trots, runt några timmar på mässan med Anna.

Mässan i sig var, precis om förra året, en vin- och spritbemängda tillställning. Många av besökarna svajade fram med ett vinglas i handen, och var så där överdrivet entusiastiska inför vissa produkter och demonstrationer på det sätt som kännetecknar den som fått sig lite under västen.
Jag är absolut inte den som spottar i glaset, men det hade varit trevligt om proportionerna mellan utställarna av mat och utställarna av alkoholhaltiga drycker varit annorlunda. Kanske hade jag resonerat annorlunda, om jag varit där med det uttalade syftet att prova vin?

Mina hemsläpade kassar tyngdes av produkter som inte är det minsta exotiska eller specifika för mässan, men som visat sig vara relativt svåra för mig att få tag på. De butiker jag oftast besöker har vare sig Klädesholmens sill eller isterband från Ello i Lamhult i sina sortiment. Och när Werners Gourmetservice säljer fyra burkar marmelad för en hundralapp, endast på grund av att de ska byta utseende på sina etiketter, då slår jag såklart till snabbare än blixten. Marmelad och smör är mina favoritpålägg på helgens frukostsmörgåsar.

Sill och choklad, isterband och marmelad sammanfattar ganska väl mina inköp på mässan. Om jag kommer tillbaka nästa år? Ja, jag tror faktiskt det. Och då borde jag kanske ta och köra lite vinprovning?

4 kommentarer:

 1. Hur mycket vin kan man provsmaka innan provsmakaromdömet inte längre är tillförlitligt? Gissar att de inte har så många spottkoppar.

  Nåja, jag spottar inte heller i glaset. Ibland blir det rent av för mycket av det goda. Men jag sympatiserar med det där som skådisen Michael Caine (han jobbade hårt på att bli alkholist under en lång period)en gång sa, (typ) att ju försiktigare man är under första halvan av livet, desto säkrare kan man vara att man kan njuta av alkoholdrycker under hela andra halvan av livet. Han refererade till baron Rotschild som på sina vingårdar producerade de mest fantastiska viner som världen skådat, men var så svårt alkoholiserad att han själv inte kunde njuta av dem.

  En helvit hälsomånad väntar tror jag.

  SvaraRadera
 2. Hej vännen! Kul att ses i lördags. Jag skulle tipsat dig om Werners gourmet service fantastiska kanelstänger som bara kostade 5 kr styck. gick hem med 4 st som jag knaprar lite på. Det var mitt mässfynd. Smakade också på den underbara sillen med rökt smak. Helt underbar. synd att du tycker att det är för lite mat. Man måste liksom fokusera på matutställarna då de har mindre montrar än vinutställarna. Det är många småskaliga producenter och de köper inte så många kvadratmetrar när de ställer ut, men de finns där. =)
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 3. Stefan: Vet du, jag är så glad att du skriver sådana bra kommentarer! En vit period tar jag faktiskt själv, några gånger om året.
  Och med min förhållandevis måttliga alkoholkonsumtion under ugndomsåren, kan jag, enligt ditt citat, med gott samvete njuta i vuxen ålder...;-) !

  Kinna: Alltid lika kul att ses! Jag antar att det är vin-och spritmontrarnas mastodontstorlekar som till viss del förvirrar... det blir så mycket fokus på dem, just därför. Men jag är mer än nöjd med mina inköp!

  SvaraRadera
 4. Jag har bara så dålig karaktär ibland. Det är ju så fantastiskt gott med ett enkelt rö'tjut till en hemlagad vardagspizza.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...