onsdag 16 mars 2011
Enkel räkpasta med paprika,
vitlök och svartpeppar
vitlök och svartpeppar
Det här var vad vi åt till middag i går kväll. En god och enkel middag; visserligen serverad aningen för sent, men uppskattad av fem sjättedelar av familjen. Det är så bra det kan bli, vissa vardagskvällar. Smakkombinationerna i denna rätt ger mer än vad man kan tro av receptet, vid en första genomläsning. Schalottenlöken, vitlöken och den söta, röda paprikan kokades mjuka i vinet; räkorna bidrog med sin sälta och goda smak, och en generös mängd svartpeppar gav slutligen en fin motvikt till sötman och sältan. I all enkelhet - en riktigt bra vardagsrätt, som dessutom gick ovanligt snabbt att laga, för att vara hemma hos oss. Men så ställde vi oss heller inte vid spisen förrän klockan var kvart i sju, och då måste det gå undan.
Även i vårt kök.Enkel räkpasta med paprika,
vitlök och svartpeppar
1 kilo räkor
2 schalottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, delad och finstrimlad
1 msk smör
1 dl vitt vin
2 dl crème fraische
salt
generöst med svartpepparBörja med att skala räkorna. Koka gärna upp pastavatten under tiden.
Hetta upp smöret i en traktörpanna, och stek schalottenlök, vitlök och röd paprika på låg värme i smöret tills de börjar mjukna. Häll över vinet, och låt det långsamt puttra och koka in i grönsakerna tills knappt hälften av vinet återstår.
Häll i crème fraische, rör om ordentligt, och låt alltsammankoka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.
När crème fraischen kokat ihop med övriga ingredienser är det dags att stänga av plattan, blanda ned räkorna, lägga på ett lock och låta räkorna bli varma på eftervärmen.
KOka under tiden spagetti.
Servera med svartpeppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det där inspirerade mig att dela med mig av ett urgammalt recept: http://hushallsassistenten.blogspot.com/2011/03/crevettes-louisiane.html
SvaraRaderaSå fräscht och gott! Jag brukar inte vara hemma förrän vid den tiden på kvällen så det skadar inte om det går fort här också... :)
SvaraRaderaDet är när resultatet blir mer än bara summan av delarna som man har lyckats som kock :)
SvaraRaderaOh yes! Det blir räkpasta ikväll! :-D Men med avodado istället för paprika enligt mantagervadmanhaver-principen!
SvaraRadera