fredag 25 mars 2011

Kött-chockad, på fel sätt

När jag klev in på Willys i Älvsjö tidigare i eftermiddags, och med raska steg travade bort mot Sandströms butik i butiken, hade jag ingen aning om att det idag är deras sista dag. Jag blev chockad; det är ingen överdrift att använda det ordet i detta sammanhang. Var ska jag nu kunna köpa bra kött på väg hem från jobbet? Var ska jag köpa riktigt god salami till fredagspizzorna?

Kanske är det en tanke för bra för att vara sann, att det skulle kunna gå att driva en bättre köttbutik i Söderort i Stockholm? Jag känner mig djupt sorgsen. Ja, Sandströms finns ju kvar, såväl i Söderhallarna som i Forum Nacka, men för mig är det en stor bit vardagslyx som går förlorad.

I kväll äter vi salsiccia i tomatsås, till butikens ära.

7 kommentarer:

 1. Usch vad trist! Jag bodde förut i Aspudden och handlade i den Sandströmsbutiken i bland.

  Jag är dock förvånad över att det höll så länge.

  Och samtidigt konstigt att inte fler kräver bättre kött. Det borde ju funka kan man tycka ja.

  SvaraRadera
 2. Butiken i söderhallarna ska oxå stänga tyvärr... Nackabutiken är enda som blir kvar och det är tur för mig det som bara bor 150 meter därifrån :).

  SvaraRadera
 3. Aha....det var du som köpte de sista salsicca korvarna. Var just där och bunkrade lite :)

  SvaraRadera
 4. Men nu blir jag riktigt upprörd!

  SvaraRadera
 5. Stackars dig, blir det city nu då, eller ska du börja prenumerera på köttlådor (de går ju åt)?

  SvaraRadera
 6. Frederic: Ja, jag tycker ju att kvalitetskött ligger i tiden, så detta känns väldigt märkligt. Trist utveckling, för alla inblandade.

  Caroline: Kan det verkligen stämma :-( ? Jag gillar i och för sig Forum Nacka; får åka dit ännu oftare, om det skulle vara så illa som du skriver.

  ontimer: Jag köpte några av de sista. Borde kanske ha bunkrat upp, jag med, men jag blev så chockad att jag helt tappade konceptet :-(.

  Frederic: Ja, visst är det otroligt trist?

  Anna B: Hoppas att det inte stämmer, som Caroline skriver ovan, att de ska stänga butiken i Söderhallarna också. Annars kan min man, som numera jobbar på Söder, kanske handla där åt oss? Jag har inte börjat fundera på köttlådor ännu. Är ju så förtjust i att köpa färskt kött över disk, har kommit ifrån att frysa in...

  SvaraRadera
 7. Jo tyvärr, är bekant med familjen Sandströms och de har haft tuffa tider och man kan därför bara ha kvar en butik. Sorgligt men sant.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...