fredag 11 mars 2011

Kanske mest för göteborgare?
- godsaker från Linnégatans Ostaffär


Jag köpte med mig en hel del godsaker från Passion För Mat-mässan för några helger sedan. Något av det som slank ned i min påse var två fantastiska ostar från Linnégatans Ostaffär, en butik jag ibland handlade i när jag själv bodde i Göteborg, men nu inte varit i på många år. Tyvärr minns jag inte vad ostarna hette, men det var en krämig fransk grönmögelost (som påminde inte så lite om min favorit Blå Kornblomst), samt en vällagrad Stilton.

Linnégatans Ostaffär bjöd inte bara på generösa smakprover av sina ostar, utan saluförde också en produkt som var precis lika god som den lät, nämligen en ciderglaze. Denna, fick jag berättat för mig, tillverkas av en blandning av normandisk cider och äppelmust från Österlen. Butiken har tagit fram produkten till sina populära ost- och vinprovningar, som ett komplement för de kunder som av olika skäl inte dricker alkohol. Ett bra initiativ, och en väldigt god produkt, dessutom.

Förra helgen valde jag att, möjligtvis något oortodoxt, blanda friskt och servera ovan nämnda vällagrade Stilton på dinkelkex, med denna ciderglaze, och serverade Prosecco därtill. Och, tro mig, det fungerade alldeles utmärkt bra. Det blev ett mycket gott drinktilltugg.

Jag vet inte om någon liknande produkt finns att tillgå hos någon annan fabrikant, men har ni vägarna förbi Linnégatans Ostaffär, så vet ni vad jag tycker att ni ska köpa.

Prosecco Pizzolato (nr 7870).

3 kommentarer:

 1. Satte i mig ett par kex med samma ost och glace igår kväll. Luktar inget vidare men smakar kalas.

  SvaraRadera
 2. Tresovlat: God ost ska ju lukta lite som gamla strumpor ;-) !

  SvaraRadera
 3. Den ska alltså vara på osten? Tänkte först att den skulle drickas, och blev glad för som gravid finns inte så många dryckesalternativ om man i vanliga fall gillar mustigt rödvin, smakrika ales och torra vita viner.

  Fast sen kom gravidhjärnan på att jag kan ju inte äta ostarna heller så...alltihopa får vänta tills efter nedsläpp. Men då bär det av till Linné helt enkelt.

  /Alexandra

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...