torsdag 4 juni 2009
Rostbiff marinerad i olivolja,riven
vitlök och rivet citronskal
vitlök och rivet citronskal
Löjligt enkelt.
Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den i ugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar.
Lika löjligt enkelt är det att blanda:
1 deciliter olivolja
3 rivna vitlöksklyftor
rivet skal från en fin citronNär rostbiffen upnått en innertemperatur av 60 grader, tar jag ut den ur ugnen och lägger den i en liten form. Sedan häller jag över den smaksatta oljan; öser, vrider och vänder på rostbiffen medan den långsamt svalnar. Köttsaft blandar sig läckert med oljan, och det doftar överjordiskt gott.
När köttet svalnat till rumstempereratur, lägger jag ned det i en plastpåse, och häller sedan i marinaden. Sedan försluter jag härligheten och lägger i kylskåpet över natten. Jag vänder på påsen när jag har ärende in i kylen, så den marineras ordentligt.Dagen efter plockar vi fram skärmasinen och trancherar den trevliga köttbiten.
Den som vill kan göra lite med citron- och vitlöksolja och ringla över när köttet skall serveras. Rostbiffen var ett mycket populärt inslag på min 35-årsbuffé.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Att laga kott pa det har viset ar inte lojligt pa nagot vis eller satt.
SvaraRaderaDet ar helt enkelt ljuvligt.
Jag tror inte att jag behover saga mer an sa. ;)
// Mike
Löjligt enkla recept är precis vad jag behöver :) Tack för tipset!
SvaraRaderahärligt att ha en egen skärmaskin. vart får man tag på sådana? har tänkt på att det är en hel del recept på din blogg som du tycker är "löjligt enkla" undra omd et beror på kocken eller receptet...
SvaraRaderaVerkar toppen gott och smidigt att göra! Perfekt till både buffé och läckra smörgåsar/smörrebröd. ;-)
SvaraRaderaJag har faktiskt aldrig lagat rostbiff själv. Kanske dags att prova.
Fantastiskt gott. Nu har även vi prövat ditt recept!
SvaraRaderaChezsofia: Nu har jag varit slarvig, och missat att svara på din kommentar. Du måste absolut pröva detta, och det passar precis som du skriver bra till många saker!
SvaraRaderaMadeleine: Så roligt att ni tyckte om det!