måndag 22 juni 2009
Marknaden i Ile Rousse
Marknaden i Ile Rousse var inte stor, men utbudet var trots detta fantastiskt. Själva kommersen skedde under tak i vad som påminde om ett tempel, med pelare som höll upp ett tak vars bjälkar bildade en himmel högt över marknadstånden.
Vad var det då som såldes? Det som impoonerade mest var faktiskt ståndet med färsk fisk. Både fiskens kvalitét, och det sätt som den bjöds ut på. Utöver de självklara frukterna och grönsakerna, såldes det honung, vinäger och marmelad, olika bakverk samt självklart ostar och charkuterier. Just ostarna och charkuterierna var givetvis det som var mest lockande att köpa med sig hem.
Det återkommer jag till i ett separat inlägg. Nu vill jag bjuda på några bilder från marknaden.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
vad vore livet utan charkuterier??
SvaraRaderaLisa: Om vi hade bott närmare varandra, skulle jag ha bjudit hem dig på ett glas rosé och ett smakprov!
SvaraRaderaå annika vad du är gullig.
SvaraRaderaLikartat i Sverige???
SvaraRaderaSjälvklart inte med tanke på utbudet.
I Sverige måste? all korv på marknad säljas vacpackad.
Osten likaså vad jag vet.
Men, även vi är ju EU-medlemmar!
Varför går det bra i Frankrike men ej här?
Det väcker verkligen goda minnen till liv. De korsikanska charkuterierna är ju fantastiska och jag blir bara så sugen.
SvaraRaderaLisa: Äsh ;)!
SvaraRaderaÖrjan: Visst är det underligt?
ChezSofia: Mycket goda minnen, kan jag tänka mig!
Förresten vad är det för ost? Eller man kanske får vänta på ostinlägget? ;-)
SvaraRaderaHärliga bilder! Var själv nyligen på marknaden i Antibes och gick runt och knäppte som värsta japanska turisten ;-).
SvaraRadera