tisdag 2 juni 2009

Intresseklubben antecknar:
min rapport från Görvälns Slott

Om det var någon som hade hoppats på bildbevis från lördagskvällens middag, så måste jag tråkigt nog göra den personen besviken. Jag skall erkänna att det kliade i fingrarna, men jag avstod från att fota av flera skäl. Det främsta skälet var att jag var där för att umgås med min man - inte för att samla bloggämnen. Dessutom hade det känts både opassande, och inte så lite pretantiöst, att sitta där och leka fotograf när personer runtomkring betalat för att äta makalös mat i en fantastisk miljö. Så gör man helt enkelt inte.

Som vuxna har vi lärt vi oss att behärska våra känslor. Vi vet att höga förväntningar inte alltid infrias, och vi har har erfarenhet av att hantera besvikelser. Därför är det med stor glädje som jag berättar att vår vistelse på Görvälns slott inte bara motsvarade våra höga förväntningar, utan till och med lyckades överträffa dem.
Görvälns Slott är inte bara ännu ett av alla dessa slott och herrgårdar som erbjuder weekendpaket med gourmetmat, kvasi-gustaviansk inredning och stinna sconesbufféer.
Görväls Slott sticker ut ur mängden.

Miljöerna är magnifika. Det är inte för inte som ägarna gar en heltidsanställd tapetsör. Jag har aldrig tidigare skådat så kreativt restaurerade möbler. Dessa möbler kombineras med moderna detaljer såsom Kartell-lampor, oväntade materialval i kuddar och textilier samt befriande moderna badrumsinredningar. Här möts man inte av ornamenterade kranar, utan snarare av stamt elegant och modern mosaik.

Maten - , ja, den var sagolik. Jag har aldrig tidigare ätit så god sparris i Sverige. Oklanderlig service och fantastiska viner fulländade middagen. Att sommarkvällen dessutom var ljummen och vindstilla, och att vi kunde sitta på balkongen utanför baren och dricka drinkar i solnedgången -det är sådana detaljer som inte går att sätta ett pris på.

Miljön stördes tack och lov inte heller av att vi morgonen därpå utsattes för någon slentrianmässig frukostbuffé. I stället serverades vi grekisk youghurt med honung och hemlagad mûsli i varsin nätt liten skål vid bordet. En välfylld brödkorg med såväl danskt rågbröd, surdegsrundstycken och croissanter, ackompanjerat av ett trevåningsfat dignande av goda pålägg, fulländade frukosten. Därtill god juice, och gott, men svagt kaffe. Nu skall jag villigt erkänna att jag vill ha tjära till frukost, så min åsikt är inte representativ.

Vill ni ha en upplevelse utöver det vanliga, s¨rekommenderar jag varmt en weekend på Görvälns Slott.

På bloggen Inspirationsbanken kan den som så vill läsa om recept, drycker och kockknep.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...