tisdag 2 juni 2009

Mest för min egen skull:
Riesling på längden och bredden

Det här är nog min mest vinnördiga upplevelse hittills i livet. Viner som inte ens går att hitta på Systembolaget, eller viner som inte ens går att googla fram någon vettig information om - det är inte vad jag är van vid.
Jag framhärdar ändå med att blogga om ämnet, inte minst för min egen skull, och med en förhoppning om att kanske någon kunnig person kan tänkas hitta hit och upplysa mig?
Den fullständiga menyn hittar den intresserade läsaren här.

Vinet till den första förrätten (nysparris med hemrökt lax) var inte helt i vår smak. Vi föredrar torrare mousserande viner med mer mineraltoner än detta bjöd på:

Framåt den andra förrätten (carpaccion på högrev med sparrris och örtkräm) började det arta sig, och vi kände oss hemma i den typ av vin vi uppskattar. Det här var riktigt, riktigt gott, och dessutom finns det på Systembolaget:

Vinet till varmrätten (den pocherade hälleflundran med ramslökssmörsås) varfantastiskt. Mörkgult, oljigt och någoyt så otroligt smakrikt att jag aldrig tidigare druckit något liknande. Jag hittade ett inlägg på vinbloggen Finare Vinare, som jag länkar till:

Gällade det goda dessertvinet, så börjar jag undra om jag fått det felstavat. Vinlistan har jag fått mailad till mig från Görvälns Slott. Jag hittar inte något som helst skrivet om detta vin på svenska, och länkar till obskyra engelska vinbloggar....där drar jag nog gränsen för vad som känns meningsfullt*.

* Edit 090604: Tack vare Pipopp kunde jag länka till vinhuset!

5 kommentarer:

 1. Hej!

  Grattis, din blogg är nominerad till Årets Blok!

  Du kan läsa mer om tävlingen ”Årets Blok” på www.vulkan.se.

  För att vara med i tävlingen ska du välja ut de bästa inläggen i din blogg och och publicera dem i en bok på www.vulkan.se
  Blogg + bok = Blok!

  Vänlig Hälsning EvaEmma Andersson, Vulkan

  Alla bär på en berättelse - har du gett ut din?
  På vulkan.se har 9000 unika titlar skapats sedan start.

  SvaraRadera
 2. Oh, men det gör inget :) Kan man göra glass utan glassmaskin också? Vi har det itne så bra ställt just nu med pengar men jag vill ändå väldigt gärna testa göra glass själv :)

  SvaraRadera
 3. Ser att du kanske ska bli med bok, kul!

  Här hittar du Weingutet/ vingården:
  http://www.weingut-ratzenberger.de/index-e.php

  De har fått mycket god kritik genom åren, hela tiden höga betyg, några gånger förstapriser.

  SvaraRadera
 4. EvaEmma: Tack för informationen!

  Mikaela: Jag har fåt den frågan ett par gånger, skall ta och skriva ett inlägg om det här framöver. Men, visst går det! kolla här till exempel.

  Sofia: Ljuva smakminnen!

  Pipopp: Se där, jag visste väl att någon skulle komma med upplysande fakta!
  Någon bok eller blok tror jag inte det blir, inte just nu i varje fall. Men det är en kul idé.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...