torsdag 11 juni 2009

Jippie eller jippo?
- hjälp mig att välja


Det här med Årets blok, vad innebär det egentligen? Först trodde jag, kanske lite enfaldigt, att det bara var någon form av reklamjippo. Jag fick en kommentar till ett inlägg i förra veckan, som meddelade att SMASKENS är nominerad till Årets blok. Vad nu?, tänkte jag, och lämnade sedan frågan därhän, eftersom jag inte hade tid att ta reda på vad det hela handlade om.
Nu vet jag mer. Jag har uppenbarligen inte hållit mig tillräckligt informerad om vad som händer i bloggvärlden. I dag fick jag ett mail som informerade mig om att många har nominerat mig till årets blok.
Jag vet egentligen fortfarande inte riktigt vad jag skall tycka om detta, eller hur det hela skall tolkas. Det finns inte så mycket informastion på Vulkan, annat än själva det ursprungliga pressmeddelandet. Själva tävlingen pågår tydligen ända fram till augusti.
Det vore ändå väldigt förmätet av mig att ignorera det faktum att åtminstone någon läsare tycker så bra om det jag skriver och lagar att jag förärats denna nominering. Därför frångår jag en av mina bloggprinciper, och slänger ut en direkt fråga till er:

Vilket, eller vilka, inlägg tycker du jag skall välja till min blok?

Detta direkta tilltal är inte alls min stil, och jag känner mig inte riktigt bekväm med det, inte ens i detta undantagsfall.
Det finns en anledning till varför jag inte avslutar mina blogginlägg med en fråga till er läsare, och det handlar inte om att jag är ointresserad av era åsikter - tvärtom.
Snarare är det väl så att jag hoppas att ni skall kommentera, om ni så vill och önskar, utan dylik populistisk prompting.

Nu ber jag er alltså att ta bladen från tungorna.

Speak out!

11 kommentarer:

 1. Grattis till nomineringen! Hur många inlägg ska det vara? Ett par glassrecept är ju ett måste, och något bakat. Ska försöka ta mig tid och kolla bakåt i arkivet, men nu vaknade dottern så nu ska jag gå iväg till affären och se om jag hittar lite rabarber!

  SvaraRadera
 2. Grattis ! Men hur ska jag kunna välja några inlägg ? Klart du ska ha med glass, bakat, bröd, jul, lamm....men det går ju inte att välja ut några av alla dessa bra ?

  SvaraRadera
 3. Man ska ju liksom hitta sin egen grej för att sticka ut i mängden. Det gäller framförallt bland den enorma mängd kokböcker som florerar.

  Vad är din USP, unique selling point, som alla konsulter tjatar om?

  Jo, ditt blommiga, utsmyckade, nästintill överdådiga sätt att uttrycka dig parat med sättet att bjuda på något personligt utan att kliva över gränsen till privat.

  Därför gillar jag till exempel dina inlägg taggade anekdoter, för det känns som äkta, färgstarka utbroderingar från hjärtat.

  Rena recept? De om desserter. De är lite mer än det vanligaste vanliga, funktionella i kök där det bor barn utan att vara mjäkiga. De är inte sensationslystna, de fungerar, de är kompetenta. Om de är goda antar jag bara vid genomläsning, vi gör aldrig desserter. ;-D

  Riktiga, uppdaterade, användarvänliga recept av en modern mångbarnsfamilj där båda föräldrar arbetar (och då inte inom matbranschen) är ett konststycke i sig.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att din USP är konsten att få recept att verka enkla utan långa jobbiga ingredienslistor. Och att dina recept utgår från rena smaker. du konstlar liksom inte till det. (och så kan jag garantera att dina praliner gjorde succe i julas när jag tog med mig några hem som jag tillagat efter dina recept)

  SvaraRadera
 5. glasstema tycker jag förstås, varje gång jag läser recepten så blir jag jättesugen på att testa :)

  SvaraRadera
 6. Grattis!! Måste nog också säga glassen, fast de stora familjemiddagarna ligger också bra till!

  SvaraRadera
 7. Grattis Annika. Jag tror att jag någon gång anmälde din blogg nånstanns.. det var ett tag sedan iaf.
  Jag älskar strukturen på din blogg. Hur du lägger upp inlägget, dokumenterar arbetsgången och konsekvensen. Din kunskap om produkter gör att man lär sej - men det blir aldrig mästrande.
  Du har sann matglädje så varför inte ta mde det du själv blir mest glad av?

  SvaraRadera
 8. Du måste absolut ha med ditt recept för chocolate chip cookies. Jag bakade dom ikväll (min vän T. lyx-pirayan har pratat om dom i månader) och min kräsne sambo ÄLSKADE dom. Han vågar till och med påstå att dom är bättre än kakorna som är mitt egna recept! Så långt tänker inte jag gå för det klarar inte mitt ego ikväll. Men jag ska ta en fjärde kaka nu...

  SvaraRadera
 9. jag gillar nästan alla recepten som du lägger upp. varför? För att du fårdet att verka så enkelt och fantastiskt gott med dina ordval och beskrivningar.

  Själv gillar jag glassen (även om jag aldrig gjort någon för jag inte har maskin eller plats i frysen här borta) och bröden och grönsaksrörorna/tillbehören. Som sagt, smarta tips (du kan baka iordning allting kvällen före - förbered allt och låt cheesecaken stå i kallare ugn i två timmar) och din speciella skrivstil!!!

  Lycka till!!!

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 11. Tack allesamman för era konstruktiva förslag och fina komnplimanger! jag har helt klart att göra under sommaren.
  Nu vet jag lite mer om vad ni som läser har för preferenser, när jag måste välja och vraka.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...