fredag 5 juni 2009

Sandströms goda korvar med enkel,
varm potatissallad


I tisdags köpte min man två sorters korv från Sandströms, som vi aldrig tidigare prövat. Valet föll på merguez och en salsiccia picante. Det finns väl egentligen inte något negativt med att köpa den sortens fina korvar, utom möjligtvis då att det sedan inte finns någon enkel väg tillbaka. Skillnaden mellan en merguez från Scan, och en merguez från Sandströms, är av förklarliga skäl stor.

Jag gillar verkligen korv, men korv ska smaka kött, och det kan man inte med bästa vilja säga att alla korvar gör. Självklart kan inte alla korvar vara småskaligt tillverkade. Jag skulle önska att det fanns en större variation bland de industriellt tillverkade, med avseende på sådant som till exempel konsistens och textur. Köttinnehållet behöver vi väl knappast ens gå in på? De läckra korvar vi kalasade på i går kväll hade ett köttinnehåll på över 90%. Det kändes.
Korvarna kompletterade varandra utmärkt väl. Merguezen var kryddig och hade en aning hetta, medan salsiccia picanten var just - pikant. Mycket smakrik, utan att vara stark. Den var minst sagt populär hos barnen. Vår fjortonmånadersflicka skrek högt i protest, då hon inte fick mer.

Till korvarna åt vi en mycket snabb och enkelr varm potatissallad med rödlök, tomater och ruccola.
Den givna senapsvalet var Löwensenf medium.

Potatissallad - en receptidé
nypotatis
olivolja
socker
salt och svartpeppar
vitlök
rödlök
små plommontomater
ruccola

Koka potatisen. Stek rödlök och krossade vitlöksklyftor långsamt och länge i riktigt generöst med olivolja. Tillsätt socker. Låt tomaterna steka med de sista minuterna.
Riv vitlök ned i en skål; salta och peppra. Häll i den stekta löken, tomaterna och oljan i skålen. Rör runt. Tillsätt potatisen, väl avrunnen, samt ruccola.

4 kommentarer:

 1. korv som köps rå är nägot av de bästa jag vet, i övrigt är jag inte så förtjust i korv. jag var au par i barcelona för några år sedan och då serverades salsicca minst en gång i veckan. det var lyx det...

  SvaraRadera
 2. Lisa: Korv kan vara allt mellan himmel och helvete. Den mesta är väldigt trist, och vissa vill man inte ens smaka på...

  SvaraRadera
 3. Jag säger bara Taylor & Jones på Hantverkargatan. Nya korvsorter; vilt med mörk choklad & chili, anka med körsbär, lamm med mörk rom eller gris med rabarber, ingefära och muscuvadossocker....

  SvaraRadera
 4. Filippa: Jag har fortfarande inte lyckats ta mig dit, vilket jag grämer mig storligenöver.
  När man som jag bor söder om Söder och jobbar ännu mer söder om Söder, är det en välsignelse att det finns en Sandströms-filial i Älvsjö.
  Jag får ta en stadsutflykt och köpa korv, helt enkelt!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...