söndag 21 juni 2009
Tredje middagen på Korsika
Den tredje middagen under vår vistelse bjöd på de bästa fiskupplevelsen jag någonsin haft i medelhavsområdet. Saint Pierre-filén var köttig; en fetare vit fiskfilé än jag är van vid, men en mycket ren fisksmak. Att ha gnocchi som tillbehör, samt en gräddig tomatsås, purjolök och tunnstrimlad fänkål, var helt enkelt rent otroligt gott. Detta var nog den bästa middagen under hela veckan.
Cheesecaken var god - men min är faktiskt godare.Korsikanska charkuterier återkommer jag till. Vi köpte med oss de två i vårt tycke godaste produkterna hem, nänligen coppa och lonzo. Vi köpte även med oss korsikansk pancetta; den gick inte att motstå, där den låg och gonade sig på marknaden.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
NÄ jag är inte avundsjuk!
SvaraRaderaHusmodern: Det var riktigt lyxigt; balsam för själen för en lönnfet, sliten fyrabarnsmorsa från Söderort ;).
SvaraRadera