söndag 25 mars 2012

Tema fisk och skaldjur - ett kokbokstips

Efter tre dagar med egna fiskrecept, tar jag idag en paus för att i stället skriva om en nyutkommen fiskkokbok. Det här är nämligen en kokbok jag är riktigt nyfiken på. Boken heter Hav - Fisk- & skaldjursrecept för årets alla veckor, och är skapad av Anders Engvall och Pär-Anders Bergqvist. De driver tillsammans driver fiskbutik och cateringverksamhet under namnet Hav här Stockholm. De har också haft chefspositioner på några av landets bäst ansedda krogar.

Jag läser mig till att boken innehåller 52 recept på fisk- och skaldjursrätter, ett recept för var och en av årets veckor, utifrån säsong för respektive fisk.

Vad gäller recepten, så sägs det att de "är inte krångligare än att vem som helst kan klara av att tillaga dem på omkring 40 minuter". Det låter ganska trevligt, eller hur? Det är sådana här gånger jag skulle önska att jag fick recensionsexemplar av böcker till mig. Jag har försökt slänga ut sådana trevare till diverse förlag, men hittills inte fått napp. Recensionsexemplaren går nog mestadels till mattidningarna, eller vad tror ni?

Jag ska inte låta er vara utan ett recept, men jag tar idag den enkla vägen och hänvisar er till min mans recept på kräftlasagne, en rätt som kan tyckas underlig, men som är fantastiskt god.

Trevlig söndag!

2 kommentarer:

  1. Den säljs redan i butiken i Hötorgshallen och även om jag inte slog till blev jag otroligt sugen på ett köp. Den såg riktigt fin ut!

    Jag brukar inte kommentera men är en flitig läsare som aldrig någonsin blivit besviken på något jag lagat härifrån. Tack!

    SvaraRadera
  2. Sandra: Tack för uppskattningen, det var roligt att läsa! Jag hörde att de smygsålt närmare 1000 exemplar innan det officiella släppet. Ganska fantastiskt! Jag tror det är en riktigt bra bok.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...