onsdag 21 mars 2012

En vecka med fisk

Bilden är lånad.

Sedan årsskiftet har vi varit riktigt usla på att äta fisk. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men misstänker att det handlar om att fisk till middag kräver ett planerat inköp. Fisk är inte något jag kan springa och fixa på lunchen, eller snabbt ordna i förbifarten på väg hem. Nu talar jag om färskt fisk, eftersom jag inte köper fryst. Den som har fisk i frysen har väl egentligen inget att skylla på annat än om man glömmer ta fram den och tina den?

Det där argumentet att jag skulle ha svårt att få till själva inköpet, det var ärligt talat inte riktigt sant. Jag passerar faktisk en mycket bra fiskbutik varje dag, på väg från jobbet, nämligen Högdalens fisk och delikatesser. Jag har bara inte fått in rutinen att utnyttja de möjligheter som detta ger.

Nu misstänker jag, som ni säkert förstår, att det inte bara är vi som skulle vilja äta fisk oftare. I ett försök att piska igång fiskkonsumtionen en smula hos oss alla, ska jag under den kommande veckan återblogga några riktigt bra fiskrecept jag lagade till under mina frånvaro från Smaskens förra året. Det händer inte så ofta att jag följer mina egna recept (tro det eller ej), men nu ska jag behärska mig, och hålla mig till mina egna anvisningar och instruktioner.

Jag börjar redan idag, för nu gäller det att föregå med gott exempel.
Mot fiskdisken!

2 kommentarer:

 1. Du som kanske är bättre på det där med fisk än jag, vad är det egentligen för fel på fryst fisk? Är det inte bara att den legat längre efter fångsten? Men om den är fryst, spelar det någon roll?
  Jag bara undrar, för jag har nästan aldrig möjlighet att köpa färsk fisk eftersom jag mest storhandlar någon gång varannan vecka.

  SvaraRadera
 2. Halvbonden: Det är absolut inget fel på fryst fisk - bortsett från de hemska, miljövidriga styckfrysta laxbitarna som färdats över halva jordklotet.
  På många håll i Sverige är fisken i frysdisken det enda som går att få tag på, och om man inte har tureen att bo nära en butik som har en välskött fiskdisk med bra rotation på varorna, så är det snarast en kvalitetsgaranti att köpa fryst fisk.
  Personligen föredrar jag färsk, kanske för att jag är uppvuxen på Västkusten?

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...