söndag 31 januari 2010

Gott, enkelt och lånat


Jag hittade dessa goda snittar hos I mitt franska kök strax efter årsskiftet, och har tänkt på dem ända sedan dess. I går gick jag från tanke till handling. Vi hade vännerna P och K på middag, och bjöd på dessa snittar som förrätt.
Det är så enkelt, men så otroligt gott. Nybakade surdegsbaguetter, mogen och givetvis rumstempererad camembert, samt söta och klibbiga dadlar.

Kombinationen var så läcker i sin enkelhet, att jag till och med åt ett gäng nygjorda snittar till frukost för ett par timmar sedan. Detta kommer vi definitivt att servera som förrätt vid många tillfällen framöver.

Jo, jag glömde skriva att de ska in i ugnen på 200 grader några minuter, så att de blir lite ljumna.

6 kommentarer:

 1. Gud vad gott!!! Dadlar och sälta - ost, bacon eller skinka - en så underbar kombo :-)

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj, ja det är så gott att jag tror jag skulle kunna leva på bara bröd, ost och dadlar. I alla fallen vecka eller så ;-) Vad duktig du är oxå som bakar eget bröd! (Jag fuskar och köper surdegsbröd hos fransmannen på Koopmansgatan)

  SvaraRadera
 3. Verkligt fina/goda snittar, måste nog göra dessa nån dag jag med.

  SvaraRadera
 4. kul, jag fastnade också för detta när jag kikade in på den bloggen nu senast!

  SvaraRadera
 5. Mikaela: Jag har gått och haft dem i bakhuvudet ända sedan jag såg dem ;)!

  SvaraRadera
 6. Jenny: Hur gott som helst. När ses vi ;)?

  Åsa: Fransmannen på Koopmansgatan, är det han som slet sig loss från Franska Bageriet (Göteborgsrykten jag minns från något år tillbaka)? Det viktigaste är ju att brödet är gott. Jag är på tok för kräsen numer, det skapar bara problem ;).

  Karin: Tycker absolut att du ska pröva!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...