fredag 22 januari 2010

Fredagsrapport, och en
avvärjd katastrof

Den förlorade receptsamlingen är återfunnen! Tidigare i veckan öppnade jag av en slump en anteckningsbok som står bland kokböckerna - och där låg den. Som om inget hade hänt; och precis så var det. Den fanns där hela tiden, och jag oroade mig helt i onödan.
Kanske borde jag detta lilla debacle som ett tecken att det är dags att kopiera upp häftet i fråga. Eller, som någon klok person föreslog, scanna in det, för att kunna vidarebefodra det till den som kan tänkas vara intresserad. Min man nämnde något om att jag borde ha broschyran som nedladdningsbar pdf-fil här på bloggen?

Vad övrigt är, är tidsbrist och något bristande inspiration. Jag lagade perfekt pocherade torskfiléer med bland annat tomater, konjak och fänkål tidigare i veckan. Har också en hel del gammal, god skåpmat från december, som jag inte hann med att blogga. Långlagad lammlägg i rödvin, med rosmarin; hur låter det? Gott var det i varje fall.
Nu drar jag med familjen till landet i helgen, för att se om huset står kvar. Ser inte fram emot spruckna rör och dylika bekymmer.
Jag lever, frodas och lagar mat; ligger bara lite lågt ett par dagar. Det kan behövas, i bland.

8 kommentarer:

 1. Jag har också den där broschyren. En riktig goding från förr...

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att du fann den! Jag skulle bli glad att kunna få ta del av häftet. Ha en lugn och skön helg med familjen! Välkommen åter ;-). Annika

  SvaraRadera
 3. Trevlig helg!

  sa Siv

  SvaraRadera
 4. Finns det inte ett gammalt ordspråk:
  Allt som inte är stulet kommer igen.

  SvaraRadera
 5. Haha, det där låter som något jag skulle kunna ha gjort. Hittar alltid på bra säkra ställen - sen glömmer jag dem...

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Jag blev av med min för flera år sedan och saknar den ofta! Skulle vara jättetacksam om du lade upp den på sidan!

  SvaraRadera
 7. Jag skulle också vara evigt tacksam om du la upp den som PDF, vill du ha hjälp att scanna så kan jag ordna det :-)

  SvaraRadera
 8. Fick det här inlägget som förslag "kanske gillar du det här också". Gör gärna slag i saken med PDF:en om det går av upphovsrättsliga skäl.
  /En annan Annica

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...