Bilden är lånad från artikeln. I denna artikel i dagens Sydsvenskan beskriver etnologen och kocken Håkan Jönsson hur
Smöret går vinets väg:
"I trendens framkant finns det smör. Gyllene läckert smör, gjort av grädde från särskilda kor. Kärnat i en gammal smörkärna i ett litet gårdsmejeri ute på landet." Lite kul läsning, som kuriosa.
All mat kommer att gå vinets väg. Jag skulle nog säga att vi kommunicerar vår personlighet med våra konsumtionsval, så det är nog bara en tidsfråga...
SvaraRaderaIntressant artikel och han har nog helt rätt i sin teori om hur smöret kommer att utvecklas.
SvaraRaderaDå jag inte har möjlighet att syna de svenska smördiskarna så ofta så måste jag undra vilket franskt smör som säljs för 220 kr/kilot. Skulle gärna se vad det kostar hos den franske handlaren
Red Scream: Det är helt klart så. Utvecklingen kan nog gå hur långt som helst. Det finns ju t ex en glasklar "status" i vilken mat vi konsumerar.
SvaraRaderaOstbloggen: Det skulle verkligen vara intressant! Välkommen hit förresten; jag tro inte jag har "sett" dig här tidigare.
Jag läste också artikeln. Gott! Vi provade sälja delikatessmör förra året, men det gick inget vidare, men nu slår det igenom så vi får väl prova igen!
SvaraRaderaLåter intressant, den ska jag läsa igenom. Tack för tipset!
SvaraRadera