onsdag 28 oktober 2009

Lite lätt överrumplad
- funderingar inför advent

Bilden är lånad från Cosas.

Hur kan det komma sig att halva hösten redan har gått? Jag känner mig smått överrumplad av att det snart är november. Under denna månad har jag en hel del jag vill försöka hinna med. Det handlar både om nya recept idéer jag vill pröva, gamla recept som jag längtar efter att laga och smaka av, samt inte minst förberedelser inför advent.

Jag är en sådan person som verkligen tycker om julen, eftersom jag har den stora turen att bara förknippa den med gemenskap och trevliga minnen. Men, det är ändå advent som är viktigast för mig. Kanske tycker ni jag är lite väl tidigt ute, men om jag ska lyckas med konststycket att ha samma tema som förra året, så gäller det att börja förbereda i god tid. Förra året hade jag Tema Advent, där jag varje dag publicerade ett recept. Då hade jag inte lika många dagliga besökare som jag har nu. Därför tänker jag rida lite snålskjuts på mina tidigare prestationer, och inte bara publicera ett dagligt advents-recept, utan också länka till samma datum föregående år. Det kan, inte minst, bli en intressant jämförelse med avseende på bildkvalitet. Fram till tidigt i vintras använde jag en betydligt sämre kamera än jag gör nu, och jag har ett tydligt minne av att adventsinläggens bilder från föregående år går i en lejongul färgskala. Ni får ha överseende med det, och fokusera på innehållet i stället.

Precis som föregående år lär det bli en hel del sötsaker och bakverk, men jag ska medvetet sträva efter att inte låta dem ta överhand. Det finns gränser för hur många kak-, tryffel och godisrecept man kan mäkta med; både som bloggare, och som läsare. Eftersom jag själv hoppas hålla i åtminstone en glöggfest, lär det väl även dyka upp om recept på plockmat i adventstid.

Jag hoppas bara att jag inte tar mig vatten över huvudet? Förra året var jag, trots allt, föräldraledig. Nu gäller det i stället att bevisa att föreställningen om att småbarnsföräldrar är specialister på att ha många bollar i luften verkligen stämmer, och inte enbart är en myt.

Det var väldigt trevligt att ha öppet hus i advent här på SMASKENS under advent 2008, och jag kan inte tänka mig att det skulle kunna bli mindre trevligt i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...