fredag 23 november 2012

Två köksredskap jag varmt rekommenderar

Bilden är lånad.

Jag må vara extremt matlagningsinresserad och matlagningsfixerad, men redskapsfetischism i köket är ändock inte riktigt min cup of tea. Jag är emellertid inte sämre än att jag kan ändra mig. Det finns faktiskt fantastiska inovationer som i all enkelhet gör arbetet enklare. När jag nu upptäckt två sådana, vore det ju rent utav skamligt om jag inte delade med mig av mina upptäkter mig till er?

För några månader sedan fick jag möjlighet att pröva en Garlic Cone från Lykka. Som varande generellt skeptisk mot onödiga köksredskap (ja, tro det eller ej), dröjde det ett bra tag innan jag prövade den. Tro mig om jag säger att jag föll som en fura. Den fungerar hur bra som helst.

Ja, nu måste jag förtydliga att jag inte blivit ombedd att skriva om Garlic Cone. Faktum år att Lykka för tillfället inte ens har den i sitt sortiment. Det råkar bara vara en alldeles utmärkt produkt, som hjälper mig i köket och som jag använder nästan varje dag.

En anan trevlig produkt som underlättar min matlagning är Palm Zester. Vad ska nu detta vara bra för, undrar ni kanske? Detta är en produkt jag plockade på mig i kassan på Martin Olsson. Det dröjde ett tag innan jag fick användning för den, men den är suverän. River skalet effektivt, samlar upp det - rekommenderas.

Julklappstips? Ja, kanske det. Mig imponerar de på, dessa produkter. Allt som faktiskt hjälper till, och inte bara är en kul pryl, får bra betyg av mig.

3 kommentarer:

 1. Den där vitlöksgrejen var ju inget nytt. På 90-talet dök den upp i en variant som ser ut som en avklippt gummislang. En avklippt gummislang fungerar för övrigt utmärkt.

  SvaraRadera
 2. Själv fick jag ett tips av en Grekisk bekant när det gäller vitlök. Jag lägger mina vitlöksklyftor i en skål i mikrovågsugnen på full effekt i ca 20-30 sekunder. Oftast med ett stort glas vatten bredvid som skall ta upp energin för att inte förstöra mikrovågsugnen eftersom det är så lite materia i ex vis tre vitlöksklyftor; har absolut noll koll om det hjälper, men jag inbillar mig att det inte är nyttigt att köra mikrovågsugnen nästan helt tom.
  Nåja, det som händer är 1) att skalet släpper och 2) oftast så poppar även den där kärnan ut ur vitlöksklyftan som i vart fall Paolo Roberto tjatar om att man skall ta bort innan man hackar eller pressar vitlöken, och 3) den lite skarpt metalliska vitlökssmaken som finns ibland och som kan var lite "för mycket" försvinner. Vitlöken får bra och aningen mildare smak. Det passar särskilt bra om man vill spetsa en sallad eller ett bröd med vitlök utan att först fräsa den i olja. Också bra i dressing med vitlök. Try it!

  SvaraRadera
 3. Jag har en annan variant av Garlic Cone som ser ut som en avklippt gummislang precis som ohmansmatovin säger...
  Sådana små köksprylar är för övrigt ganska billiga i Frankrike så det är ju lätt att köpa på sig en del ganska onödiga saker... Jag har förövrigt slutat med att köpa... :o)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...