fredag 30 november 2012

SMASKENS advent
- på annat sätt

I år blir det en annorlunda advent - av flera skäl. Först och främst blir advent annorlunda på grund av att vi till skillnad från de senaste två åren ska fira jul här hemma i Stockholm. Bara det är i sig en omställning. Det känns väldigt bra, ska tilläggas. I år ser jag fram emot att pynta huset, njuta av advent med familjen och verkligen anstränga mig för att inte stressa ända fram till julafton.

Jag har haft en hektiskt höst då orken inte riktigt räckt till allt jag vill och önskar. Som ett led i att försöka vända detta, att inte stressa, bryter jag min fyra år långa tradition att ha Adventskalender på SMASKENS. Jag bryter den i bemärkelsen att jag inte kommer publicera ett nytt recept om dagen mellan den första och tjugofjärde december.

Vad jag däremot tänker göra, utan minste betänklighet, det är att påminna er om alla de goda recept jag skapat eller omtolkat under årens lopp. Jag skulle vilja påstå att SMASKENS är en riktig guldgruva när det kommer till advents- och julrecept. Inte ens de mest trogna och minnesgoda bland er läsare kan rimligen ha full koll på fyra års skörd av decemberrecept?

Låt mig vara helt ärlig och säga att jag faktiskt inte ens själv minns allt jag gjort. Fyra kalendrar, från december 2008 till december 2011. Fyra gånger tjugofyra recept. Att minnas dem alla vore närmast att betrakta som sjukligt.

I år gör jag ett urval, och samlar jag ihop godsakerna i olika kategorier. Jag tänker mig att jag publicerar "Best of-inlägg" vid ett antal tillfällen från första advent och fram till jul. Däremellan får ni ta del av mina vanliga härjningar i köket.

Vad tror ni om detta? Jag tror själv att det blir bra. Riktigt bra.

7 kommentarer:

 1. Det blir alldeles utmärkt. Jag ser fram emot att få reda på vilken din Best of paté är bland allt annat gott du publicerar.

  Med önskan om en skön december!

  Eva

  SvaraRadera
 2. Låter sunt och förnuftigt!

  Pia

  SvaraRadera
 3. Tycker jag låter bra, ser fram emot gamla godingar!
  J

  SvaraRadera
 4. Det låter toppen och klokt :)

  SvaraRadera
 5. Hellre dina favoritrecept, det som du blev superdupernöjd med, än nya recept bara för att du inte ska upprepa dig. Bra val!

  SvaraRadera
 6. Ser fram emot mycket gott - bland annat knäck! /Annika

  SvaraRadera
 7. Låter toppen! Heja dig som "vågar" känna efter och göra det som känns bra och inte fastnar i "måsten"!!!
  Ser fram emot "Best of..." inläggen.
  Anna-Karin

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...