lördag 20 oktober 2012

Vad var det i glaset?

Härom kvällen, när vi åt havets Wallenbergare, passade jag på att öppna en flaska vin jag blivit ombedd att recensera. Jag tycker det är ganska svårt att beskriva vin, trots att jag väldigt väl vet vad jag tycker om. Just detta vin var L Chardonnay (nr 5649), och jag kan ärligt säga att jag aldrig själv köper just Chardonnay-viner.

Kanske var det därför jag blev så positivt överraskad av L Chardonnay? Det var ett riktig bra vardagsvin - fruktigt och torrt, utan någon större komplexitet, men perfekt till just lite elegantare stekt fisk, som vi åt. Passar bra med smör - kan man skriva så? Ja, det gör jag, i varje fall.

4 kommentarer:

 1. Vart kan man ta del av dina vin-recensioner? Nyfiken!

  SvaraRadera
 2. Håkan: Det är inte mer avancerat än att jag får smaka på vissa viner och skriva några ord m dem här på bloggen ;).

  SvaraRadera
 3. Till fet mat som inte är så syrlig passar fatig chardonnay bra, äter man däremot friska fisk- och skaldjursrätter eller mat med lite mer chilistyrka så passar frist och fruktigt bättre. Chablis-viner är ju i regel också gjorda på mest chardonnay, men de är inte alls så fatiga.

  Över lag kan jag tycka att folk väljer lite knepigt när det kommer till vita viner. Det där vinet du skriver om här passar däremot säkert jättebra till det du drack det till.

  /Anders från www.barariktigmat.se

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...