tisdag 2 oktober 2012

Afternon Tea - en trevlig bagatell

Jag fick denna bok hemskickad för en dryg månad sedan. Jag är rätt så övertygad om att de lättsamt hållna texterna kan tilltala en stor publik. Utbudet av böcker på detta tema förefaller ganska stort, däremot inte böcker på svenska. De två äldsta barnen blev genast förtjusta vid åsynen av boken, och jag insåg att konceptet Afternoon Tea helt klart tilltalar personer i alla åldrar. Det handlar i grund och botten om en sorts fika med substans - i brist på bättre ordval.

Boken är riktigt ögongodis för världsfrånvända anglofiler, och boken innehåller en mängd riktigt trevliga recept. Bland annat hittade jag nästan längst bak i boken en chokladtårta som jag garanterat kommer provbaka. Om inte förr, så blir det sannolikt när vår chokladälskande äldste son fyller tio år. Jag kan knappast annat än älska ett recept på en chokladtårta vid namn Heavy Chocolate Cake, som innehåller såväl ljust muscovadosocker som kaffe; utöver rent perversa mängder choklad, givetvis.

Boken är helt enkelt en trevlig bagatell, som jag är övertygad om att vi kommer inspireras av i höst.

3 kommentarer:

  1. Hihi, jag läste först "healthy" chocolate cake och tänkte att va! det måste jag prova, men såg sen att det stod heavy....

    SvaraRadera
  2. Den boken ser riktigt trevlig ut, jag älskar ju afternoon tea. Gissa vad jag hade med mig på matbloggsträffen, just scones, clotted cream och sylt. :)

    SvaraRadera
  3. Den här boken tycker jag också verkar intressant. Jan Gradvall är en riktigt skicklig skribent och jag blir lite nyfiken på hur han hanterar kokboks-genren. Sedan är ju hela konceptet med afternoon tea ytterst trivsamt.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...