
600 ram laxfilé
1 kilo räkor
olivolja
2 schalottenlökar, finhackade
2 stora vitlöksklyftor rivna
1 dl vitt vin
0,5 fiskbuljongtärning
1 burk Delizie körsbärstomater
2 dl crème fraishe
0,5 tsk rörsocker strö
1 torkad, röd chilifrukt
salt och vitpeppar
bladpersilja, finhackad 1. Hetta upp olivoljan i en emaljerad gjutjärnsgryta eller en traktörpanna. Fräs schalottenlöken och vitlöken tills de mjuknat.
2. Häll på vitvinet och låt det delvis koka in. Smula över fiskbuljongen och den torkade chilifrukten, och tillsätt tomatkonserv och crème fraishe.
3. Låt såsen småputtra på låg värme. Skala under tiden räkorna och dela fisken i munsbitar.
4. Krydda laxbitarna med salt och vitpeppar, och lägg ned dem i såsen. Låt dem sjuda försiktigt, så att de inte blir för hårt tillagade.
5. Smaka av såsen, strö över räkorna och bladpersiljan.
Spagetti med en enkel sås med räkor är verkligen min räddningsplanka också. Gjord på sådant som för det mesta finns hemma och så otroligt snabbt och gott! Jag blir jättesugen nu när jag ser den fina bilden!
SvaraRaderaEn god pasta passar ju perfekt både till vardags och till fest.
SvaraRadera/ Lena från Make Ahead Food