fredag 19 oktober 2012

Vad ska barnen dricka?

I går var jag på Fairtrade-fika, och smakade då bland annat på den otroligt goda drycken Ega (nr 1941). Ega består främst av druvjuice, som har smaksatts med roiboste och granatäppeljuice. Smaken var frisk och närmast syrlig, och jag fick tipset att späda den en smula.
Genast tänkte jag på att späda den med en gnutta kolsyrat vatten. Min äldste son, som var med mig, tyckte också att Ega smakade mycket bra. När jag i dag passerade förbi ett Systembolag, passade jag givetvis på att köpa en hem flaska.

Vid de tillfällen då vi själva omsorgsfullt väljer vin eller öl till maten, känns det i mitt tycke lite futtigt att slentrianmässigt erbjuda barn saft eller läsk som måltidsdryck. Våra barn får till vardags vatten som måltidsdryck, precis som vi själva; kanske låter det spartanskt, men det är så vi gör här hemma. Givetvis tycker de därför det är mycket festligt då vi erbjuder dem något annat att dricka till maten; på helgen, eller vid festliga tillfällen. Ofta har jag köpt de av Kullamusts produkter som råkar finnas på vår lokala ICA.

När jag vid dagens ovan nämnda besök på Systembolaget Kullamust Premium Belle de Boskop (nr 90643), föll jag givetvis till föga, och köpte en flaska. Det ska bli spännande att låta barnen smaka på denna äppelmust.

4 kommentarer:

  1. Kände inte till Ega men blir nyfiken nu och ska testa så snart jag får tillfälle. Fairtrade smakar bättre på många sätt.

    SvaraRadera
  2. Inte bara bra till barnen utan till bilkörande och gravida kompisar ... ofta är en bra must godare än alkoholfritt vin, eller hur. Ses snart! (Åker kommunalt, förstås ;-))

    SvaraRadera
  3. Kullamust är perfekt dryck att ställa fram efter midnatt vid middagar som alkoholfritt alternativ, bra och trevlig dryck!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...